AirPods Max officieel aangekondigd: Apple’s premium hoofdtelefoon is er

Apple heeft officieel de AirPods Max aangekondigd, een premium hoofdtelefoon met functies die je van de AirPods kent, maar in een andere vormfactor. Dit is een over-ear hoofdtelefoon met grote oorschelpen die je oren afsluiten van de omgeving.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AirPods Max officieel aangekondigd

Er gingen al geruime tijd geruchten over een eigen premium hoofdtelefoon van Apple. Nu heeft Apple de AirPods Max officieel aangekondigd via een persbericht. De AirPods Max lijkt in bepaalde opzichten op de Beats Studio-hoofdtelefoons, maar er is een verschil. Omdat ze onder de merknaam AirPods worden uitgebracht, zit er een eigen H1-chip in en dat zorgt voor functies die je ook van de AirPods kent. Zo kun je gebruik maken van Hé Siri om opdrachten te geven. Ook kun je makkelijk wisselen tussen je Apple-apparaten en heeft de hoofdtelefoon een uniek design.

Lees het Nederlandse persbericht van Apple

Apple introduceert AirPods Max, met al het moois van AirPods in een over-ear design

AirPods Max levert ongelooflijk hifi‑geluid, Adaptieve EQ, actieve ruisonderdrukking en ruimtelijke audio

Cupertino, Californië – Apple heeft vandaag AirPods Max aangekondigd, een innovatieve draadloze koptelefoon met alle betoverende features van AirPods in een over-ear design met hifi-geluid. AirPods Max is voorzien van een speciaal akoestisch design, H1-chips en geavanceerde software die computationele audio mogelijk maakt. Het resultaat is een weergaloze muziekervaring met Adaptieve EQ, actieve ruisonderdrukking, de Transparantie-modus en ruimtelijke audio. AirPods Max wordt geleverd in vijf schitterende kleuren: spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze. De koptelefoon is vanaf vandaag te bestellen en wordt geleverd vanaf dinsdag 15 december.

“AirPods zijn de populairste oortjes ter wereld en geliefd om hun gebruiksgemak, formidabele geluid en innovatieve design. Met AirPods Max hebben we de magische ervaring van AirPods verpakt in een schitterende over-ear koptelefoon met hifi-geluid”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing bij Apple. “Met zijn speciale akoestische design, krachtige H1-chips en geavanceerde software zorgt de draadloze AirPods Max via computationele audio voor de ultieme persoonlijke muziekervaring.”

Speciaal akoestisch design
Alles aan AirPods Max is met de grootste zorg ontworpen, zodat elke gebruiker van uitzonderlijk geluid kan genieten. Het ademende mesh-materiaal dat om de hoofdband zit, verdeelt het gewicht en vermindert de druk op het hoofd. De hoofdband zelf is van sterk en toch flexibel roestvrij staal en heeft een prettige pasvorm voor vrijwel elk hoofd. De hoofdband laat zich soepel uitschuiven en blijft goed in de gewenste stand zitten.

De oorschelpen zijn zo bevestigd dat de druk optimaal wordt verdeeld. Dankzij het revolutionaire design kunnen de schelpen onafhankelijk draaien en kantelen, zodat ze perfect op de contouren van het hoofd aansluiten. De oorkussens bevatten akoestisch ontworpen traagschuim zodat ze optimaal afdichten – cruciaal voor een intense geluidsbeleving. Met de Digital Crown, geïnspireerd op Apple Watch, kun je heel precies het volume regelen, audio afspelen of pauzeren, nummers overslaan, telefoontjes aannemen of beëindigen, en Siri activeren.

Baanbrekende muziekervaring
AirPods Max is voorzien van een door Apple ontworpen dynamische 40-mm driver die zorvoor een rijk en diep basgeluid, accurate middentonen en glasheldere hoge frequenties, zodat het hele geluidsspectrum voortreffelijk te horen is. Dankzij de unieke motor met twee ringmagneten van neodymium bedraagt de harmonische vervorming van AirPods Max minder dan 1 procent voor het complete hoorbare bereik, zelfs op maximaal volume.1 En via de door Apple ontworpen H1-chip in elke oorschelp, het speciale akoestische design en de geavanceerde software levert AirPods Max een optimale geluidskwaliteit met computationele audio. De chips bevatten 10 audiocores die wel 9 miljard bewerkingen per seconde aankunnen voor computationele audio. Dit resulteert in een baanbrekende muziekervaring, die nog verder wordt verbeterd met Adaptieve EQ, actieve ruisonderdrukking, de Transparantie-modus en ruimtelijke audi

Adaptive EQ: Adaptieve EQ stemt het geluid af op de pasvorm en de mate waarin oorkussens afsluiten. Op basis van het geluid dat de gebruiker bereikt, worden de lagere en middelste frequenties in real time aangepast. Zo ontstaat een rijke audio-ervaring waarbij geen enkel detail verloren gaat

Actieve ruisonderdrukking: De actieve ruisonderdrukking zorgt voor intens geluid wagebruikers helemaal in opgaan. Elke oorschelp heeft drie naar buiten gerichte microfoons die omgevingsgeluid detecteren, terwijl één microfoon aan de binnenkant van de oorschelp het geluid meet dat het oor van de luisteraar bereikt. Met behulp van computationele audio wordt de mate van ruisonderdrukking voortdurend aangepast aan de pasvorm van de koptelefoon en de bewegingen van de gebruiker

Transparantie-modus: In de Transparantie-modus horen gebruikers niet alleen de muzimaar ook het omgevingsgeluid. Op die manier klinkt alles, ook de eigen stem, volkomen natuurlijk, terwijl het geluid tegelijkertijd perfect wordt afgespeeld. Eén druk op de knop voor ruisonderdrukking is genoeg om te wisselen tussen actieve ruisonderdrukking en de Transparantie-modus

Ruimtelijke Audio: AirPods Max maakt gebruik van ruimtelijke audio. Dit houdt in dat bewegingen van het hoofd dynamisch worden gevolgd om geluid vrijwel overal in een ruimte te plaatsen. Zo klinkt het helemaal alsof je in de bioscoop zit als je content beluistert die is opgenomen in 5.1, 7.1 en Dolby Atmos. En met de gyroscoop en de versnellingsmeter in je AirPods Pro Max en iPhone of iPad volgt de ruimtelijke audio de beweging van je hoofd en je device, worden die bewegingsgegevens vergeleken en wordt vervolgens het geluidsveld verplaatst, zodat het geluid altijd goed is, ook als je je hoofd beweegt

De magie van AirPods
Net als de andere AirPods biedt de nieuwe AirPods Max ongeëvenaarde draadloze audio bij wat je ook doet. Dus of je nu muziek luistert, met mensen belt, films of tv-series kijkt, games speelt, of iets aan Siri vraagt: het geluid is altijd even geweldig. Net als AirPods en AirPods Pro is ook AirPods Max met een simpel tikje te configureren. De koptelefoon wordt dan automatisch gekoppeld aan alle devices die bij je iCloud-account zijn aangemeld, waaronder iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch en Apple TV.

AirPods Max detecteert automatisch wanneer hij op het hoofd wordt gezet, aan de hand van de optische en positiesensoren. Zodra hij op het hoofd zit, hoor je geluid. En dat wordt weer gepauzeerd zodra je de koptelefoon afzet of een oorschelp optilt. Telefoongesprekken en Siri-commando’s klinken kraakhelder op AirPods Max dankzij de straalvormende microfoons die omgevingsgeluid onderdrukken en vooral je stem laten horen.

Batterij en prestaties
De batterij van AirPods Max gaat geweldig lang mee en levert tot wel 20 uur hifi-geluid, gesprekstijd of filmgeluid met actieve ruisonderdrukking en ruimtelijke audio ingeschakeld.2

AirPods Max wordt geleverd met een zachte, compacte Smart Case die de batterij spaart wanneer AirPods Max niet in gebruik is.

Andere features
Je kunt automatisch wisselen tussen je iPhone, iPad en Mac als geluidsbron. Wanneer je muziek afspeelt op een Mac, kun je probleemloos een telefoontje aannemen op je iPhone. AirPods Max wisselt dan automatisch.

Via Audio delen kun je eenvoudig een audiostream delen tussen twee paar AirPods op iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV 4K. Houd AirPods Max dicht bij het device en je verbindt ’m met een tikje.3

Muziek afspelen, bellen, het volume regelen, routeaanwijzingen krijgen enzovoort. Het gaat allemaal extra eenvoudig als je het aan Siri vraagt. Met ‘Berichten aankondigen’ leest Siri automatisch de berichten voor die je binnenkrijgt.

Prijzen en beschikbaarheid
AirPods Max kan vanaf vandaag worden besteld voor €629 via apple.com/nl en in de Apple Store-app in de VS en meer dan 25 andere landen en regio’s. AirPods Max wordt geleverd vanaf dinsdag 15 december.

AirPods Max vereist Apple devices met iOS 14.3 of hoger, iPadOS 14.3 of hoger, macOS Big Sur 11.1 of hoger, watchOS 7.2 of hoger, of tvOS 14.3 of hoger.

AirPods zijn verkrijgbaar vanaf €179 en AirPods Pro zijn verkrijgbaar voor €279.

Klanten kunnen hun AirPods Max, AirPods Pro en AirPods gratis laten voorzien van een persoonlijke inscriptie via apple.com/nl en de Apple Store-app.

Op apple.com/nl/shop, in de Apple Store-app en in de Apple Stores kunnen klanten rekenen op dezelfde uitstekende service en support. Klanten kunnen bij het shoppen hulp krijgen van een Apple Specialist, betalen in maandelijkse termijnen, profiteren van speciale iPhone-aanbiedingen van providers, in aanmerking komende devices inruilen, ondersteuning krijgen en contactloze levering aanvragen of kiezen uit verschillende mogelijkheden om hun bestelling in de Apple Store op te halen. Klanten worden geadviseerd apple.com/nl/retail te raadplegen voor meer informatie over de geldende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en de voorzieningen die in de lokale Store worden aangeboden.

De ophaalmogelijkheden verschillen per Store en omvatten ophalen in de Store, buiten de Store of via Express Storefront. Bezorging op dezelfde dag is in bepaalde gevallen ook mogelijk. Klanten kunnen een kijkje nemen op apple.com/nl/retail voor de diensten die bij de plaatselijke Store worden aangeboden.

AirPods Max in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de AirPods Max in het kort:

  • Nieuwe over-ear hoofdtelefoon van Apple
  • Met ruisonderdrukking, door Apple-ontworpen chip en Hé Siri
  • Ruisonderdrukking werkt ook met transparantiemodus, ondersteunt Spatial Audio en Adaptieve EQ
  • Strak design in meerdere kleuren
  • Prijs is €629, in Nederland vanaf 15 december

https://www.youtube.com/watch?v=FXI_-OesT3A

Het is voor het eerst dat Apple een dergelijke over-ear hoofdtelefoon uitbrengt onder eigen merk. Voorheen was je bij Apple aangewezen op de Beats-producten, die niet door iedereen worden gewaardeerd.

De hoofdtelefoon lekte eerde al uit in de vorm van icoontjes in iOS 14. Die toonden een Apple-koptelefoon in de kleuren zwart en wit.

Functies van de AirPods Max

De AirPods Max heeft net als de AirPods Pro ruisonderdrukking aan boord. Het gaat om actieve ruisonderdrukking, waarbij via microfoons het omgevingsgeluid gecontroleerd wordt en onderdrukt wordt. Je kan daarom in alle rust naar je muziek luisteren, zonder dat je last hebt van geluiden om je heen. Er is ook een transparantiemodus, mocht je toch nog geluid willen horen van bijvoorbeeld het verkeer of pratende collega’s. Je bent dan minder afgesloten van je omgeving.

AirPods Max van de binnenkant.

De AirPods Max werkt ook met Spatial Audio. Dat is een functie die Apple in iOS 14 geïntroduceerd heeft. Daarmee klinkt het geluid van alle kanten, net als bij een surroundset. Spatial Audio houdt daarbij ook rekening met hoe je je hoofd beweegt, dankzij sensoren van de AirPods Max.

Apple spreekt over high-fidelity audio, dat met Computational audio zorgt voor een hoge geluidskwaliteit. Beide oorschelpen hebben een eigen H1-chip en de nodige sensoren, zoals een optische sensor, positiesensor, case-herkenningssenosr en versnellingsmeter. Alleen de linkeroorschelp heeft een gyroscoop. Er zitten in totaal negen microfoons in, waarvan er acht gebruikt worden voor de actieve ruisonderdrukking.

AirPods Max met dynamic driver.

Qua batterijduur gaat de AirPods Max 20 uur mee. Die 20 uur geldt ook als de actieve ruisonderdrukking en ruimtelijke audio aan hebt staan. Wil je batterij besparen, dan stop je hem in de Smart Case. De hoofdtelefoon gaat dan naar een ultra-energiezuinige stand die batterij spaart. Opladen doe je met de meegeleverde Lightning-naar-usb-c-kabel. Een stekker wordt niet meegeleverd.

Design van de AirPods Max

Apple zorgt er met het design voor dat het gewicht van de hoofdtelefoon gelijkmatig verdeeld wordt. De hoofdband is van staal met een stoffen bekleding, waardoor de hoofdtelefoon zowel past bij kleinere als grotere hoofden. De hoofdband is telescopisch, zodat je hem aan kan passen aan jouw eigen hoofd.

AirPods Max oorschelp met knopjes.

Er zit een Digital Crown op, vergelijkbaar met de Apple Watch. Daarmee kan je het volume aanpassen. Er zit dus geen aanraakgevoelig deel op de oorschelp. Er zit ook een extra knop op om te wisselen tussen ruisonderdrukking en de transparantiemodus. De oorschelpen zijn dus niet magnetisch verbonden aan de hoofdband en zijn ook niet verwisselbaar, zoals eerder in het geruchtencircuit gesuggereerd werd. De hoofdtelefoon heeft dus een linker- en rechteroorschelp. Wel zijn de oorkussens magnetisch verbonden met de oorschelp, maar er zijn (nog) geen andere varianten los verkrijgbaar. Apple gaat de losse oorkussens binnenkort verkopen voor €79 voor een set van twee (links en rechts).

Qua kleuren kan je kiezen uit vijf varianten: zilver, spacegrijs, hemelsblauw, roze en groen. De kleuren komen overeen met die van de iPad Air 2020. De hoofdtelefoon wordt geleverd met de Smart Case in bijpassende kleur.

AirPods Max met Smart Case.

AirPods Max vanaf nu te bestellen
De AirPods Max is vanaf nu te bestellen bij de Apple Store. De prijs van de hoofdtelefoon is €629,-, wat flink duurder is dan Apple’s andere AirPods. Vanaf 15 december is de hoofdtelefoon in Nederland en België beschikbaar. Wil je andere AirPods kopen, dan kan dat natuurlijk ook nog steeds.

Bekijk ook

AirPods kopen? Hier vind je de beste prijzen

Wil je de nieuwste AirPods Pro 2022 kopen of een van de andere varianten? Dan vind je in dit overzicht de winkels, prijzen en acties. Welke winkel hanteert de laagste prijs voor AirPods en waar vind je de meeste voorraad? Ook vertellen we of het kopen van de vorige generatie AirPods nog wel verstandig is.

Reacties: 83 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.