Apple’s volgende media-event is op 10 november

Aankondiging Apple Silicon Mac

Apple heeft de media officieel uitgenodigd voor het derde grote media-event van dit najaar. Op dinsdag 10 november om 19:00 uur Nederlandse tijd kun je live meemaken hoe de eerste Macs met Apple Silicon worden onthuld. De slogan is deze keer 'One More Thing'.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple-event op 10 november 2020

Eerder gingen er geruchten dat er op 17 november een event zou plaatsvinden, maar dat klopt niet. Apple heeft gekozen voor dinsdag 10 november, een week vanaf nu. We verwachten dat daarbij de overstap naar de eigen ARM-gebaseerde processoren voor de Mac centraal zal staan. Apple had eerder al beloofd dat de eerste Apple Silicon Mac nog dit jaar op de markt komen. Mogelijk worden er ook nog andere Macs getoond, maar de aandacht zal vooral gericht zijn op Apple’s concrete plannen om Intel-chips te vervangen.


De grote overstap gaat ongeveer twee jaar in beslag nemen en de eerste Mac-modellen met ARM-gebaseerde processor zijn nog dit jaar verkrijgbaar. Daarbij gaat Apple ongeveer dezelfde chips gebruiken die je ook in de iPhone en iPad vindt. De allereerste ARM-processor zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op de A14 Bionic die je in de meest recente iPhones en de iPad Air vindt.

Apple Silicon grafiek

Volgens sommige Twitter-lekkers kunnen we op het event ook de AirTags verwachten, maar voor de AirPods Studio hoofdtelefoon moeten we wachten tot maart 2021.

Je kan zoals voorheen via de Apple-website de uitnodiging in AR bekijken. Open deze link op je iPhone of iPad en tik op de uitnodiging. In de video zie je hoe dit eruit kan zien.

Het betekent dat we alweer aan het vierde event van dit jaar toe zijn. Apple sloeg het maart-event dit jaar over en stapte bij WWDC 2020 over naar een nieuw format met flitsende, vooraf opgenomen presentaties. Dat beviel blijkbaar goed, want ook het september- en oktober-event werden op die manier afgespeeld. Dat er niet kan worden geklapt en gejoeld bespaart blijkbaar nogal wat tijd, want de events duren momenteel nog maar iets meer dan een uur. Voor de media heeft het voor- en nadelen: zij hoeven niet meer naar Cupertino te reizen, maar kunnen ook geen eerste hands-on doen in het Steve Jobs Theater. In plaats daarvan stuurt Apple de producten vaak vooraf naar enkele influencers.

De datum van het november-event van Apple is dus 10 november en hieronder bekijk je de volledige uitnodiging.

Apple november 2020 event

Verwachtingen in het kort
Naast de eerste Mac met Apple Silicon, verwachten we nog wat meer aankondigingen van Apple. Dit zijn de belangrijkste verwachtingen in het kort:

  • Eerste Mac met Apple Silicon: naar verwachting is dit een 12-inch MacBook
  • Aankondiging AirTag, Apple’s aankomende slimme tracker met U1-chip.
  • Onthulling datum macOS Big Sur release
  • Eventueel: vernieuwde Apple TV (mogelijk) of AirPods Studio (minder geloofwaardig)

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe Mac met Apple Silicon en andere nieuwe producten vind je op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2020, 10:52
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen apple event, apple silicon
Device MacBook

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip is de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon kennen een aantal voordelen, maar er zijn ook nadelen.

Apple Silicon
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.