Apple ARM silicon

Gerucht: ‘Apple’s volgende event is op 17 november’

Aankondiging Apple Silicon Mac

Apple zou plannen hebben om op dinsdag 17 november opnieuw een event te organiseren. De eerste Mac met Apple Silicon zal daar worden gepresenteerd.

De eerste Apple Silicon Mac komt nog dit jaar op de markt, heeft Apple beloofd. De aankondiging zou wel eens op dinsdag 17 november kunnen plaatsvinden. Volgens Twitter-lekker Jon Prosser heeft Apple dan een event gepland. Het zal daarbij opnieuw om een online event gaan, dat vooraf is opgenomen. Apple gaat er niet alleen de eerste Mac met Apple Silicon-chip aankondigen, maar ook andere nieuwe Mac-modellen. De aandacht zal echter vooral gericht zijn op Apple’s concrete plannen om Intel-chips te vervangen.

Het event zal een week van te voren worden aangekondigd op 10 november. Dit gebeurde eerder ook al bij de evenementen in september en oktober. Overigens had Bloomberg toen al gezegd dat de Macs in november komen.

De grote overstap gaat ongeveer twee jaar in beslag nemen en de eerste Mac-modellen met ARM-gebaseerde processor moeten nog dit jaar in de schappen liggen. Daarbij gaat Apple ongeveer dezelfde chips gebruiken die je ook in de iPhone en iPad vindt. Dit jaar zal het waarschijnlijk gebaseerd zijn op de A14, maar alle details horen we over een maand.

Apple Silicon grafiek

Volgens Prosser kunnen we op het event ook de AirTags verwachten, maar voor de AirPods Studio hoofdtelefoon moeten we wachten tot maart 2021.

Het betekent dat we alweer aan het vierde event van dit jaar toe zijn. Apple sloeg het maart-event dit jaar over en stapte bij WWDC 2020 over naar een nieuw format met flitsende, vooraf opgenomen presentaties. Dat beviel blijkbaar goed, want ook het september- en oktober-event werden op die manier afgespeeld. Dat er niet kan worden geklapt en gejoeld bespaart blijkbaar nogal wat tijd, want de events duren momenteel nog maar iets meer dan een uur. Voor de media heeft het voor- en nadelen: zij hoeven niet meer naar Cupertino te reizen, maar kunnen ook geen eerste hands-on doen in het Steve Jobs Theater. In plaats daarvan stuurt Apple de producten vaak vooraf naar enkele influencers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2020, 7:50
Bron Bron Jon Prosser
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen apple event, apple silicon
Device MacBook

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.