AirPods Max teardown van iFixit met lijm.

AirPods Max teardown laat zien dat openmaken niet zo eenvoudig is

De experts van iFixit zijn begonnen met de teardown van de AirPods Max, Apple's nieuwste hoofdtelefoon. Uit de eerste analyse blijkt dat het uit elkaar halen nog niet zo eenvoudig is, vooral door het overmatig gebruik van lijm.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 19 januari: Inmiddels is de teardown van de AirPods Max van iFixit volbracht. Daaruit ontdekten de experts ook nog dat de AirPods Max hoofdband toch makkelijk verwisselbaar is, want je hebt alleen maar een simkaarttool nodig. Ter vergelijking hebben ze ook twee andere populaire hoofdtelefoons vergeleken qua repareerbaarheid, namelijk de Sony WH-1000XM4 en de Bose NC 700. Uiteindelijk krijgt de AirPods Max een repareerbaarheidsscore van 6 op een schaal van 10. Daarmee is het de eerste AirPods die een score hoger krijgt dan 0.

Lees hier de volledige teardown van de AirPods Max.

Oorspronkelijk artikel 18 december
Het is bij nieuwe Apple-producten inmiddels een traditie geworden dat ook de binnenkant te bewonderen is dankzij de teardowns van iFixit. Het reparatiebedrijf is inmiddels begonnen met de teardown van de AirPods Max en geeft alvast een kijkje binnenin. Met een röntgenfoto en het loshalen van de onderdelen zien we uit welke onderdelen de hoofdtelefoon bestaat. Bovendien blijkt al snel dat het uit elkaar halen niet zo eenvoudig is als bij andere hoofdtelefoons.

AirPods Max teardown

iFixit vraagt zich vooral af of de AirPods Max net zo’n e-waste disaster zijn als de gewone AirPods, waarbij reparaties nagenoeg onmogelijk zijn. Omdat de teardown nog niet compleet is, is daar nu nog geen antwoord op te geven. Wel geeft de teardown alvast een kijkje in de hoofdtelefoon. De röntgenfoto laat zien dat in één oorschelp twee batterijen zitten, waarbij het nog lastig is om te zien of er eenvoudige connectors aan zitten die het vervangen van de batterij vereenvoudigen. Andere onderdelen, zoals de speaker driver, zitten met schroeven vast.

Röntgenfoto van AirPods Max teardown van iFixit.

Voor het daadwerkelijk open maken was behoorlijk wat warmte nodig. De behuizing zit met lijm aan elkaar vast en dat laat bij het openmaken behoorlijk zijn sporen achter. Dit alleen al maakt het openmaken lastiger dan bij andere hoofdtelfeoons. Elk oorschelp blijkt zijn eigen chipset te hebben, waarbij de indeling van elkaar verschilt. We wisten al dat elke kant zijn eigen H1-chip heeft, maar dat de indeling van de onderdelen zo anders is, is een verrassing.

AirPods Max teardown van iFixit met lijm.

De komende dagen duikt iFixit nog dieper in de teardown van de AirPods Max, dus voorlopig is er nog geen repareerbaarheidsscore te geven. Meer over welke onderdelen en chips er vermoedelijk gebruikt zijn, lees je op de website van iFixit.

Chips op onderdelen AirPods Max via iFixit teardown.

Meer over de AirPods Max
De AirPods Max is de kers op de taart van Apple’s najaarsaankondigingen, hoewel de kers wel vrij prijzig is. Het leek er lange tijd op dat de hoofdtelefoon pas in 2021 zou verschijnen, maar Apple levert de AirPods Max sinds deze week uit aan vroege kopers. Momenteel zijn de levertijden tot ver in 2021 opgelopen, maar bij andere winkels heb je misschien meer kans.

Bekijk ook

AirPods Max: alles over Apple's luxe hoofdtelefoon

AirPods Max is Apple's eigen high-end draadloze hoofdtelefoon. Deze is voor een adviesprijs van €629 verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, maar elders vind je vaak een lagere prijs. De AirPods Max is de luxere tegenhanger van de gewone AirPods. Alles wat je moet weten over de AirPods Max lees je hier!

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 19 januari: Repareerbaarheidsscore toegevoegd na afronding volledige teardown.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.