Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
1Password ontgrendelen met Apple Watch

1Password kan nu wachtwoord ontgrendelen met Apple Watch

Ook aangepast voor macOS Big Sur
De makers van 1Password hebben een update voor macOS Big Sur uitgebracht. Eén van de vernieuwingen is dat je nu wachtwoorden kunt ontgrendelen met je Apple Watch. Maar er zit nog meer in.

1Password aangepast voor macOS Big Sur

Je Mac ontgrendelen met je Apple Watch was al langer mogelijk. Wil je ook je wachtwoorden in 1Password raadplegen, dan moest je daarvoor je wachtwoord invoeren of je vinger op de Touch ID-knop leggen. Dat hoeft nu niet meer als je een Apple Watch draagt. Op een Mac met macOS 10.15 of nieuwer kun je nu gemakkelijker ontgrendelen.


Je kunt je wachtwoordenkluis openen via een notificatie die op de Apple Watch verschijnt. Druk je tweemaal op de zijknop, dan geef je jezelf toegang. Het is vergelijkbaar met Apple’s eigen methode om wachtwoordverzoeken goed te keuren op de Mac. Het werkt met elke Mac die voorzien is van een Secure Enclave en op macOS 10.15 of nieuwer draait. Dit houdt in dat er een T1 of T2 beveiligingschip aanwezig moet zijn. Het gaat dan om Macs en MacBooks met Touch ID.

1Password ontgrendelen met Apple Watch

De nieuwe functie is vooral handig voor mensen die hun MacBook dichtgeklapt op een extern scherm aangesloten hebben. Er waren voorheen twee manieren om 1Password te ontgrendelen: een wachtwoord invoeren of Touch ID gebruiken op een geschikte Mac.

Instellingen van 1Password

Meer nieuwe functies
1Password 7.7 kan ook formulieren in Safari automatisch invullen, zoals creditcardnummers, adressen en wachtwoorden. Het uiterlijk van de app is ook wat opgeknapt, met een iets aangepaste gebruikersinterface, een opgeleukt appicoon en een vernieuwde wachtwoordgenerator. 1Password geeft je toegang tot wachtwoorden op je Mac, iPhone, iPad, Android-smartphones, Windows-pc’s en meer.

1Password ontgrendelen met Apple Watch

Je kunt als bestaande gebruiker gratis updaten naar versie 7.7. De update is al beschikbaar via de 1Password-website, maar de versie in de Mac App Store is nog niet bijgewerkt. Die komt er op korte termijn aan. Voor deze functie heb je een abonnement nodig van $2,99 per maand.

1Password ontgrendelen met Apple Watch

In de blogposting ontdek je wat er nog meer nieuw is.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.