ZENS Fast Dual oplader

iCulture bekijkt: ZENS Dual Fast Wireless Charger

Draadloze oplader getest
Wij hebben de ZENS Dual Fast Wireless Charger getest: een dubbele draadloze oplader voor je iPhone. Hoe goed bevalt deze lader?

Begin dit jaar maakten we een round-up van de meest interessante CES 2018-aankondigingen. Daarin bespraken we ook de drie nieuwe draadloze opladers van ZENS. Eén ervan is de ZENS Dual Fast draadloze oplader, die we hier gaan bespreken. Deze is er in meerdere varianten, namelijk 10W, 15W en 30W. Wij hebben de variant van 15 Watt getest, waarmee je twee iPhones tegelijk kunt opladen.


Zens Dual Fast charger

ZENS Dual lader in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de ZENS dual lader:

  • Twee iPhones tegelijk opladen
  • Vermogen 10 tot 30 Watt, afhankelijk van model
  • Qi-gecertificeerd
  • Rubber antislip-randen

Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes en kabels hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. De ZENS Dual Fast Wireless Charger is beschikbaar gesteld door ZENS.

ZENS Dual charger

De ZENS Dual-laders zijn misschien niet zo geschikt voor op je nachtkastje. Er zullen maar weinig mensen zijn die met twee iPhones in bed liggen. Maar voor op de keukentafel of op het bureau kan deze duo-lader erg handig zijn. Wij hebben het model van 15 Watt getest. Er is ook een model van 30 Watt, maar dat vinden we momenteel nog wat overkill omdat de iPhone maar een maximale output van 7,5 Watt ondersteunt.

Wil je klaar zijn voor de toekomst, dan zou je de iets duurdere 30 Watt-lader kunnen overwegen, maar we denken dat het nog wel even kan duren voordat je er als iPhone-gebruiker maximaal van profiteert. Goed om te weten: de 30 Watt-uitvoering levert eigenlijk 2x 30 Watt en dus in totaal 60 Watt.

Daarnaast heeft ZENS een enkele oplader, die vergelijkbaar is met de meeste draadloze opladers die we in ons overzicht hebben besproken.

https://www.iculture.nl/gids/draadloze-opladers-iphone/

De bovenkant van de langwerpige oplader is voorzien van antislip-rubber, zodat je toestel niet wegglijdt als er notificaties binnenkomen. Je krijgt er een adapter met drie opzetstukjes bij, voor Europese, Amerikaanse en Britse stopcontacten. Het kabeltje is verwijderbaar, zodat je deze eventueel kunt wegwerken door een gaatje in een kast of tafel. Dankzij het Qi-certificaat weet je zeker dat je je iPhone veilig kunt opladen.

ZENS Fast Dual oplader

We hebben de ZENS Dual-lader een tijdlang getest op de keukentafel en dat werkte erg goed. Terwijl we aan het eten waren konden we twee iPhones tegelijk opladen (wel zo gezellig als je je toestel even weglegt) en na een halfuur had de ZENS ervoor gezorgd dat de batterij een procent of dertig, veertig extra was opgeladen. Deze lader is ook in het wit verkrijgbaar, voor als je witte meubels hebt.

Hieronder zie je enkele foto’s van de ZENS Dual Fast-lader in gebruik:

ZENS Dual Fast lader: antislip rand
De rubberen rand rondom zorgt ervoor dat je iPhone op z’n plek blijft.

ZENS Dual Fast lader: iPhone opladen
Handig is dat de iPhone in de meeste gevallen meteen goed ligt.

ZENS Dual Fast lader: onderkant
Aan de onderkant zitten luchtgaten om de warmte af te voeren.

Score

8

ZENS Dual Fast oplader

ZENS Dual Fast oplader

vanaf €59,95

Voordelen +

  • Ruimte voor twee iPhones
  • Internationale adapters meegeleverd
  • Meerdere modellen, van 10 tot 30 Watt

Nadelen -

  • Design is niet echt spannend

Conclusie ZENS Dual Fast-lader review

De ZENS Dual Fast Wireless Charger is makkelijk in gebruik, vooral op plekken waar je met meerdere mensen samenkomt zoals in de keuken en woonkamer. Je kunt snel even de iPhone bijladen als je aan het koken of eten bent. De ZENS-lader is kwalitatief goed uitgevoerd, met rubberen voetjes die voorkomen dat de laadplaat wegschuift en een rubberen rand aan de bovenkant die de iPhones op hun plek houdt. Ook waarderen we dat de kabel los te koppelen is en dat je er internationale adapter-opzetstukken bij krijgt. Het design is niet echt speciaal, maar misschien wil je dat ook niet bij zo’n no-nonsense gebruiksproduct.

ZENS Dual Fast Wireless Charger kopen

Wil je naar aanleiding van deze review de ZENS kopen? Deze draadloze oplader is verkrijgbaar bij diverse winkels. Hieronder krijg je een indruk van de prijs: