Notities-Header-iOS-9

Zo open je ZIP-bestanden met Apple’s Notities-app

Apple's Notities-app kan ook ZIP-bestanden opslaan en openen. Erg handig, omdat deze functie nog niet in Safari aanwezig is. In deze tip leggen we uit hoe de ZIP-functie van Notities werkt.

Notities-Header-iOS-9

Apple’s Notitie-app kreeg met de komst van iOS 9 een flinke opknapbeurt, zodat je er nu in kunt tekenen en er een handige takenlijst van kunt maken. Ook is het sindsdien mogelijk om er verpakte ZIP-bestanden mee te openen, een functie die nog steeds ontbreekt in Apple’s Safari-browser. In deze tip leggen we uit hoe je deze bestanden opent met Notities.

Sinds iOS 9 is Apple’s Notities-app uitgegroeid tot meer dan een simpel geheugensteuntje. De app heeft sindsdien ook een plekje gekregen in het deelmenu van Apple, zodat je er documenten voortaan gemakkelijk kunt openen als je deze in een andere app tegenkomt. Dit deelmenu speelt een belangrijke rol in het openen van ZIP-bestanden met de Notities-app.

ZIP bestand openen uit Safari in Notities.

ZIP-bestanden opslaan in de Notities-app

Zo werkt het:

  1. Open in Safari een ZIP-bestand dat je op wilt slaan.
  2. Er verschijnt een nieuw venster met het ZIP bestand als klein vierkantje bovenin. Omdat Safari zelf geen ZIP-bestanden kan openen, kun je hier een app selecteren.
  3. Tik op Meer om het deelmenu van iOS te openen.
  4. Selecteer hier de Notitie-app door er op te tikken.
  5. In een klein venster kun je alvast wat tekst toevoegen aan de notitie. Als je tevreden bent tik je op Bewaar om het ZIP-bestand op te slaan.

Je hebt het ZIP-bestand nu van een website geplukt en in Notities geplaatst. Nu zul je het nog in de Notities-app moeten openen. Ook dat is gelukkig in een paar simpele stappen te doen.

ZIP bestand openen in Notitie app.

ZIP-bestanden openen in de Notities-app

Volg deze stappen:

  1. Open de Notities-app en ga naar het overzicht met al je notities.
  2. Hier staat de notitie met het ZIP-bestand bovenaan je lijst. Open deze door er op te tikken.
  3. Bovenin de notitie staat een blokje met daarin het ZIP-bestand. Selecteer deze om de inhoud ervan te openen zodat je het kunt lezen.
  4. Als je klaar bent tik je op Gereed om terug te keren naar de originele notitie. Hier kun je ook extra tekst of tekeningen toevoegen, bijvoorbeeld met aantekeningen.

Deze stappen kun je ook doorlopen om ZIP-bestanden in de Mail en iCloud Drive-app te openen. Wil je meer weten over Apple’s standaard Notities-app? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide artikel over Notities.

Bron: iDownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2017
Categorieën Apps, Documenten
Onderwerp notities