Overzicht van mappen in de Notities-app.

Zo kun je mappen maken in de Notities-app op iPhone, iPad en Mac

In de standaard Notities-app op de iPhone, iPad en Mac kun je mappen aanmaken. Dat is handig als je je notities op orde wilt brengen. In deze tip leggen we uit hoe je mappen voor Notities maakt en gebruikt op al je Apple-apparaten.

Maak je gebruik van iCloud, dan worden mappen in Notities automatisch gesynchroniseerd met je andere apparaten. Je hoeft hier verder niets voor te doen. Het maken van mappen voor Notities op één van je apparaten is voldoende. Zo kun je nieuwe mappen aanmaken:

Mappen in Notities aanmaken op iPhone en iPad

De kans is groot dat je de Notities-app al gebruikt op je iPhone en iPad en dat je al behoorlijk wat notities hebt geschreven. Heb je een flinke stapel notities en wil je daarin wat meer orde aanbrengen, dan kun je als volgt mappen maken:

  1. Open de Notities-app en ga naar het hoofdmenu (gebruik knoppen linksboven).
  2. Tik linksonder op het mapje met het plusteken.
  3. Kies indien gevraagd een locatie om de map op te slaan. Selecteer iCloud als je wil synchroniseren met andere apparaten.
  4. Geef de map een naam en tik op Bewaar.

Nieuwe map maken in de iPhone Notities-app

Nu je een map hebt gemaakt wil je er misschien al notities in bewaren. Zo verplaats je je notitie naar een andere map:

  1. Zoek de notitie in kwestie, maar open deze niet.
  2. Houd je vinger ingedrukt op de notitie en tik op Verplaats.
  3. Selecteer de map je de notitie in wilt plaatsen.

Na eenmaal alles gesorteerd te hebben zul je zien dat het veel makkelijker kan zijn om je notities terug te vinden. Wist je dat je iPhone dit ook deels zelf kan doen? Door in Notities slimme mappen aan te maken, maak je het mogelijk om je iPhone voor jou te laten sorteren. Lees in onze tip hoe dit werkt.

Bekijk ook

Met tags vind je aantekeningen sneller terug in de Notities-app

Door tags te gebruiken, wordt je Notities-app een stuk opgeruimder en vind je je aantekeningen sneller terug. We leggen je uit hoe je het gebruikt en hoe je slimme mappen maakt.

Mappen in Notities aanmaken op de Mac

Op de Mac is het misschien wat makkelijker om mappen aan te maken. Je hebt namelijk een beter overzicht in de mappenstructuur dankzij het design van de app. Zo maak je mappen aan in de Notities-app op de Mac:

  1. Open de Notities-app.
  2. Klik linksonder op Nieuwe map of gebruik de toetscombinatie Command + Shift + N.
  3. Geef je map een naam en druk op de Enter-toets.

Om notities naar je nieuwe map te verplaatsen hoef je ze alleen maar ernaartoe te slepen. Je kunt door Command ingedrukt te houden ook meerdere notities tegelijk selecteren en verplaatsen.

Met de Notities-app kun je een boel doen. Lees hier over negen handige tips voor de Notities-app. Langzaam maar zeker word je een echte noteermeester!

Bekijk ook

Superhandige tips en trucs voor Apple's Notities-app

De Notities-app is uitgegroeid tot een veelzijdig en handig hulpmiddel, maar ben je ook al bekend met deze functies die wat meer verstopt zitten? Dit zijn onze favoriete trucjes en tips voor de Notities-app.