Notities iOS 9

Notities synchroniseren tussen iPhone, iPad en Mac

Notities kun je synchroniseren tussen iPhone, iPad en Mac. Maar pas op met de verrijkte notities van iOS 9 en El Capitan!

Heb je een iPhone of ander iOS-apparaat, dan kun je notities draadloos synchroniseren via iCloud of een IMAP-account, bijvoorbeeld Gmail. Deze tip legt uit hoe je de notities synchroniseert tussen iOS-apparaten onderling en tussen iOS-apparaten en Mac.

Notities synchroniseren

Notities in iOS 7Om notities te synchroniseren moet je beschikken over een iPhone 3Gs of nieuwer, een iPod touch 3e generatie of nieuwer of een iPad (alle modellen). Je koppelt de notities aan je iCloud-account en schakelt vervolgens de synchronisatie in via Instellingen > iCloud > Notities.

Als je de notities niet ziet verschijnen, controleer dan of de notities niet in een lokale map op de Mac of in een andere app op de iPhone worden bewaard. Sinds iOS 9 en OS X El Capitan kun je in de Notities-app van iOS en OS X ook verrijkte notities maken, met tekeningen en checklists. Het is niet mogelijk om deze noties vanuit iOS 9 te synchroniseren met een oudere OS X-versie, bijvoorbeeld Yosemite.

Notities niet handmatig kopiëren tussen iOS en Mac

Ook is het niet mogelijk om de notities handmatig te kopiëren van de iPhone of iPad naar de desktop, omdat iOS het verplaatsen van notities niet ondersteunt. Ook is het sinds OS X 10.8 en hoger niet langer mogelijk om notities te synchroniseren via iTunes. Je zult dus altijd gebruik moeten maken van je (gratis) iCloud-account met Apple ID.

Als je notities op de Mac maakt, zorg dan dat deze in een iCloud-map worden gezet en niet in een submap van ‘Op mijn Mac’. Zorg ervoor dat nieuwe Notities met iCloud synchroniseren. Je kunt dit aanpassen door de notitie te slepen naar een van de mappen van iCloud. Ze verschijnen daarna automatisch ook op de iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Synchronisatie
Onderwerp notities