Vinkjes in WhatsApp.

Wat betekenen de vinkjes in WhatsApp?

Wat betekenen de grijze vinkjes en blauwe vinkjes in WhatsApp precies? Wanneer is een bericht afgeleverd of gelezen op WhatsApp? Je leest het in deze tip.

Vinkjes in WhatsApp.
Naast elk verzonden bericht in WhatsApp voor de iPhone verschijnen vinkjes in beeld. Met deze vinkjes laat WhatsApp de status van een bericht zien: of het bericht is verzonden, is afgeleverd of door de ontvanger is gelezen. Wat betekent ieder vinkje in WhatsApp precies? We leggen het uit in deze tip.

WhatsApp vinkjes

WhatsApp hanteert drie soorten vinkjes naast berichten:

  • Eén grijs WhatsApp-vinkje – Het bericht is verzonden.
  • Twee grijze WhatsApp-vinkjes – Het bericht is afgeleverd op de telefoon van de ontvanger. Let op: dit betekent niet dat het bericht ook al is gelezen.
  • Twee blauwe WhatsApp-vinkjes – De ontvanger heeft het bericht op zijn of haar telefoon gelezen.

WhatsApp vinkjes.

De vinkjes van WhatsApp verschijnen in chats met individuele gebruikers en groepschats. Wil je in een groepsgesprek per persoon zien of een bericht is gelezen of afgeleverd? Dan kun je jouw chatbericht van rechts naar links vegen.

Wil je liever niet dat iemand blauwe vinkjes ontvangt bij jouw gelezen berichten? Dan kun je deze optie in WhatsApp ook uitschakelen. Meer hierover lees je in de volgende tip: Blauwe vinkjes uitschakelen in WhatsApp.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp