whatsapp gebruiken op iPhone en iPad.

Profielfoto, info en status afschermen in WhatsApp

Voorkom dat anderen je profielfoto en status in WhatsApp kunnen zien. Deze tip legt uit hoe je de profielinfo kunt afschermen.

In WhatsApp voor iPhone kunnen anderen je gedeelde profielfoto, status en info zien. Als je liever niet wilt dat iedereen dit kan zien, dan kun je dit ook afschermen. In deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Je profielfoto is logischerwijs de foto die voor anderen verschijnt bij je contactinformatie binnen WhatsApp en bij de gesprekken die je voert. Info is de regel met informatie die je hebt ingesteld in je profiel; vroeger heette dit status. Status is tegenwoordig de naam de foto’s en video’s die je 24 uur lang deelt binnen WhatsApp. Deze functie is vergelijkbaar met Instagram Stories en Snapchat Stories.

Profielfoto en status afschermen in WhatsApp

Neem de volgende stappen om je profielfoto, info en status eenvoudig af te schermen in WhatsApp:

  1. Open WhatsApp en tik onderin op Instellingen
  2. Ga naar Account > Privacy.
  3. Kies vervolgens Profielfoto, Info of Status. Je hebt hier ook de mogelijkheid om het Laatst gezien-tijdstip af te schermen.
  4. Geef aan of iedereen, alleen je contacten of niemand je profielfoto en/of status mag zien.

Helaas kun je dit niet per contactpersoon instellen. Wat je wel kunt doen is contactpersonen blokkeren in WhatsApp, maar dan kunnen ze ook geen contact meer met je opnemen.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Apps
Onderwerpen privacy, status, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp