whatsapp gebruiken op iPhone en iPad.

Profielfoto, info en status afschermen in WhatsApp

Voorkom dat anderen je profielfoto en status in WhatsApp kunnen zien. Deze tip legt uit hoe je de profielinfo kunt afschermen.

In WhatsApp voor iPhone kunnen anderen je gedeelde profielfoto, status en info zien. Als je liever niet wilt dat iedereen dit kan zien, dan kun je dit ook afschermen. Je profielfoto is logischerwijs de foto die voor anderen verschijnt bij je contactinformatie binnen WhatsApp en bij de gesprekken die je voert. Het kan handig zijn als anderen die foto kunnen zien, zodat ze weten dat ze met de juiste persoon te maken hebben. Wil je liever onzichtbaar blijven binnen WhatsApp, dan kun je dit ook afschermen en zorgen dat alleen je beste vrienden en familie het te zien krijgen. Dat geldt ook voor de status. Hoe het zit met WhatsApp en privacy lees je in een apart artikel.

Profielfoto en status afschermen in WhatsApp

Neem de volgende stappen om je profielfoto, info en status eenvoudig af te schermen in WhatsApp:

  1. Open WhatsApp en tik onderin op Instellingen
  2. Ga naar Account > Privacy.
  3. Kies vervolgens Profielfoto, Info of Status. Je hebt hier ook de mogelijkheid om het Laatst gezien-tijdstip af te schermen.
  4. Geef aan of iedereen, alleen je contacten of alleen bepaalde contacten je profielfoto en/of status mogen zien.

Je kunt zelf aangeven welke contactpersonen de info mogen zien, bijvoorbeeld alleen directe familie en je beste vrienden. Verder kun je contactpersonen blokkeren in WhatsApp, maar dan kunnen ze ook geen contact meer met je opnemen.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten, zoals deze:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorie Apps
Onderwerpen privacy, status, whatsapp