iMessage-apps op iPhone.

iMessage uitschakelen als je geen iPhone meer hebt

Heb je (tijdelijk) geen iPhone en moet je een telefoon van een ander merk gebruiken, dan kun je tegen het probleem aanlopen dat er op je nieuwe telefoon geen sms-berichten binnenkomen. Dit komt waarschijnlijk omdat iMessage nog actief is op je oude iPhone. Zo kun je het verhelpen!

Als je overstapt van een iPhone naar Android en je je niet afmeldt bij iMessage, denkt Apple dat je nog steeds iMessage-berichten wilt ontvangen. De berichten blijven binnenkomen op je oude telefoon, maar die is niet meer bereikbaar waardoor je allerlei berichten mist. Je kunt dit oplossen door iMessage uit te schakelen voordat je naar een telefoon van een ander merk overstapt. In dit artikel leggen we uit hoe je iMessage kunt uitschakelen, ook als je geen iPhone meer hebt.


iMessage zorgt ervoor dat ieder bericht dat naar een iPhone wordt verzonden als tekstbericht binnenkort. Dit gebeurt automatisch: de iPhone verifieert of het telefoonnummer waar je een bericht naartoe stuurt gekoppeld is aan een Apple ID, waarna het chatvenster blauw in plaats van groen wordt. Dit kan spaak lopen als je (tijdelijk) naar een andere telefoon overschakelt. Berichten komen wel binnen op je iPad en Mac, maar niet op je nieuwe smartphone. Je zult dan iMessage handmatig moeten uitschakelen.

iMessage uitschakelen op iPhone

Als je de simkaart hebt overgezet van de iPhone naar een telefoon van een ander merk, ga je als volgt te werk:

  1. Doe de simkaart terug in de iPhone.
  2. Zorg dat je met het mobiele datanetwerk verbonden bent.
  3. Ga naar Instellingen > Berichten
  4. Zet de schakelaar bij iMessage uit.

iMessage uitschakelen

iMessage uitschakelen via een website

Heb je geen toegang meer tot je iPhone, dan kun je iMessage ook online opzeggen. Daarbij wordt jouw telefoonnummer verwijderd uit de lijst, waarna je snel op je nieuwe toestel sms-berichten zou moeten ontvangen. Soms kan het echter een tijdje duren voordat dit is gelukt.

Ga hiervoor naar deze webpagina: https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage/

Als iemand vervolgens een iMessage naar jouw Apple ID stuurt, dan komt dit binnen op je andere Apple-apparaten, bijvoorbeeld de iPad en Mac die je nog wel in gebruik hebt. Stuurt iemand een sms naar jouw telefoonnummer, dan komt dit alleen binnen op je nieuwe telefoon. Wil je ook iMessage uitschakelen van je iPad en Mac? Bekijk dan in onze tip hoe je bij de instellingen komt voor het wijzigen van je iMessage e-mailadres. Het is de bedoeling dat je deze verwijdert uit de lijst.

Bekijk ook

Zo kun je je telefoonnummer in iMessage aanpassen

Heb je een ander telefoonnummer? Dan moet je deze aanpassen in iMessage, zodat je op de juiste manier berichten blijft ontvangen.