iPhone SE 2022 review bellen

Anoniem bellen op je iPhone doe je zo

Telefoonnummer afschermen
In deze tip lees je hoe je (specifieke) mensen anoniem kunt bellen en hoe je dit voor al je gesprekken doet. Zo ziet degene die jij belt niet wie er belt, zelfs niet als diegene jouw nummer heeft opgeslagen als contact.

Anoniem bellen op de iPhone

De iPhone heeft instellingen om automatisch anoniem te bellen, maar je kunt ook bij specifieke personen je telefoonnummer afschermen. Daarnaast zijn er apps die dat tegen betaling voor je doen. In deze tip leggen we uit hoe het allemaal werkt, zodat je je nummer niet meestuurt bij een telefoontje. Zo kun je de nummerherkenning op de iPhone uitzetten.

Standaard anoniem bellen met je iPhone

Wil je iedereen anoniem bellen? Dat vereist een paar simpele handelingen in de instellingen van je iPhone. Volg deze stappen:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Ga naar Telefoon > Nummerherkenning.
 3. Staat de schakelaar op groen, dan kunnen anderen jouw nummer zien als je ze belt.
 4. Zet de schakelaar uit als je jouw telefoonnummer wil afschermen.

Let op als je voor deze instelling kiest. Je kunt namelijk geen uitzonderingen maken voor bijvoorbeeld je familie. Iedereen die je met deze instellingen belt, zal zich kunnen afvragen wie hen probeert te bereiken en er zullen mensen zijn die niet meer opnemen omdat ze denken dat een telemarketeer belt. Na het uitzetten van de nummerherkenning kun je dit op elk moment weer inschakelen om niet meer anoniem te bellen.

Specifieke personen anoniem bellen

Wil je eenmalig of bij een specifiek contact je telefoonnummer afschermen? Dat kan ook. Voor een eenmalig belletje typ je #31# in vóór het telefoonnummer. Dat zorgt ervoor dat de provider jouw zogeheten Caller ID afschermt. Dit werkt eenmalig en zal dus iedere keer opnieuw moeten worden ingevoerd.

Je kunt ook zorgen dat een specifiek contact altijd anoniem wordt gebeld. Om dit te doen, volg je deze stappen:

 1. Open de Contacten-app en selecteer de contactkaart in kwestie.
 2. Tik rechtsboven op Wijzig.
 3. Zet net zoals hierboven genoemd #31# vóór het telefoonnummer.
 4. Vervolgens tik je rechtsboven op Gereed.
 5. Je zult nu deze persoon altijd anoniem bellen.

Anoniem bellen en nummerherkenning uitschakelen op de iPhone

Deze methode is één van de speciale telefooncodes die je op een iPhone kunt gebruiken, al werkt deze eigenlijk op alle telefoons. Wil je meer over de speciale codes weten? Check dan onze tip!

Bekijk ook

Speciale telefooncodes op de iPhone gebruiken

Snel je IMEI-nummer opzoeken? Een anoniem telefoontje plegen? Met deze speciale telefooncodes voor de iPhone kan het. In dit artikel zetten we ze op een rijtje.

Aanrader: shortcut op je beginscherm

Zoals met wel meer iPhone functies is ook voor het anoniem bellen een shortcut. Dit werkt via de Opdrachten-app, maar je hoeft deze niet zelf te maken. Wij hebben ‘m voor je klaarstaan.

 1. Download de Anoniem bellen opdracht via iCloud.
 2. Configureer de opdracht en geef aan welke code je nodig hebt om anoniem te bellen. Voor Nederland gebruik je #31#.
 3. Als je de opdracht gebruikt, moet je de eerste keer toestemming geven om bijvoorbeeld je contactenlijst te bekijken.
 4. Om de shortcut op je beginscherm te zetten, houd je hem ingedrukt. Kies voor Deel en selecteer Zet op beginscherm. Geef ‘m eventueel een andere naam en tik op Voeg toe.

Apps voor anoniem bellen gebruiken

Heb je geen zin om extra moeite te doen om een nummer aan te passen? Dan zijn er ook apps van derden die jouw probleem kunnen oplossen. Eén van deze apps is de Nederlandse app Private Phone Pro. Voor de app betaal je een eenmalig bedrag.

Private Phone Pro doet dienst als alternatief voor de ingebouwde Contacten-app van Apple. Je kunt favorieten toevoegen en zelf nummers intoetsen. De app importeert de contacten die je al hebt, dus je hoeft niet alle contacten opnieuw in te voeren. De app belooft geen gebruikersgegevens op te slaan op hun server. Wil je een soortgelijke app van een andere aanbieder gebruiken, controleer dan goed wat er met je privédata gebeurt, met name of je contactenlijst op een externe server wordt opgeslagen.

De vraag is ook, of je wel een dergelijke app wil gebruiken als er al een gratis ingebouwde mogelijkheid is. Bovendien is de app nog nooit bijgewerkt sinds de release.

Bij iCulture hebben we nog meer tips over het bellen met een iPhone. In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen als je slecht verstaanbaar bent.

Bekijk ook

Slecht verstaanbaar tijdens het bellen? Dit kan helpen

Ben je slecht verstaanbaar tijdens het bellen? Het zou aan de kwaliteit van het telefoonnetwerk kunnen liggen, maar ook aan je hoesje, oordopjes, een kapotte microfoon of een storing met speciale technieken die je provider gebruikt. Deze tip helpt je op weg om te achterhalen waarom jij slecht verstaanbaar bent tijdens het bellen met de iPhone.