iPhone als microfoon op de Mac

Zo gebruik je de iPhone als microfoon voor de Mac

Gebruik de iPhone als microfoon voor je Mac, bijvoorbeeld voor het opnemen van een liedje of podcast. Deze tip legt uit hoe het werkt.

De iPhone is voorzien van een prima microfoon met ruisonderdrukking, zodat je stem helder en duidelijk te horen is al je iemand belt. Maar wist je dat je de iPhone ook als externe microfoon voor je Mac kunt gebruiken? Dat kan van pas komen als je bijvoorbeeld commentaar bij een video wilt inspreken en geen goede microfoon bij de hand hebt. In deze tip leggen we uit hoe het werkt. Heb je problemen met de iPhone-microfoon? Dan hebben we daarover een aparte tip.

iPhone als microfoon op de Mac

Gebruik je iPhone als microfoon

In de Mac zit ook een microfoon, maar het is wat onhandig om goed in de microfoon te spreken, zeker als je Mac-scherm op een afstandje staat. Wil je bijvoorbeeld een podcast opnemen of een opname inspreken, dan is de iPhone daar prima voor te gebruiken. Onderstaande tip werkt trouwens ook op dezelfde manier voor de iPad, maar voor de beknoptheid zullen we hieronder alleen de iPhone bespreken.

iPhone als microfoon op de Mac

Zo pak je het aan:

  1. Pak een Lightning-kabel en sluit daarmee je iPhone aan op de Mac.
  2. Start de toepassing Audio/MIDI-configuratie. Deze is te vinden in Programma’s > Hulpprogramma’s.
  3. Het kan even duren voordat je iPhone verschijnt in deze app.
  4. Selecteer de iPhone en klik op Schakel in. Je iPhone verschijnt nu als een nieuwe invoerbron. Audio die je afspeelt op de iPhone wordt afgespeeld via je speakers, koptelefoons of andere aangesloten audio-uitvoer van je Mac.

iPhone als audiobron voor de Mac

Je kunt nu audio op je iPhone opnemen, zonder dat je het audiobestand na afloop hoeft te exporteren om naar je Mac te sturen. Op deze manier zou je de iPhone kunnen gebruiken als microfoon om een liedje te zingen of een instrument te spelen.

Werkt niet altijd
Deze oplossing werkt niet bij alle denkbare toepassingen. Wat bijvoorbeeld niet werkt is het opnemen van telefoongesprekken. Je kunt alleen je eigen stem opnemen, terwijl je bij een telefoongesprek ook wilt weten wat er aan de andere kant van de lijn wordt gezegd.

Ook kregen we via een lezer de tip dat het niet werkt als je met Final Cut Pro een voice-over wilt maken voor een film. Je zou in dat geval op de iPhone via de Dictafoon-app een opname kunnen maken, die je later importeert in Final Cut Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Mac
Onderwerpen audio, microfoon