iPhone zaklamp (flashlight)

Flits bij bellen: laat je iPhone-flitser knipperen bij inkomende gesprekken

Laat de flitser van de iPhone-camera knipperen als er een melding of telefoongesprek binnenkomt. Niet alleen handig als je slechthorend bent, maar ook op plekken met luide muziek.

Er zijn drie manieren om te weten dat er een melding op je iPhone is binnengekomen: je kunt het horen, voelen of zien. Met geluiden, trillingen en meldingen op het scherm merk je dat er een bericht of telefoongesprek binnenkomt. Er is nog een vierde manier: je kunt de flitser van de iPhone laten knipperen. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Flits bij bellen

Je kunt de iPhone zo instellen dat de led-flitser aan de achterkant een paar keer knippert, zodra er een notificatie binnenkomt. Dat kan handig zijn als je in een luide omgeving bent, bijvoorbeeld tijdens het uitgaan. Oorspronkelijk is de functie echter bedoeld voor mensen die slechthorend zijn en de normale notificaties niet goed kunnen horen. Ook kan deze functie handig zijn als je je iPhone op stil hebt staan en met het scherm naar beneden op de tafel hebt gelegd, waardoor je meldingen niet ziet binnenkomen.

iPhone zaklamp (flashlight)

iPhone-flitser laten knipperen bij notificaties

Je vindt de instelling voor led-verlichting via de volgende stappen:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Kies voor Algemeen > Toegankelijkheid.
  3. Blader naar het onderdeel Horen en tik op Ledflits bij melding.
  4. Zet de schakelaar aan bij Ledflits bij melding. Je kunt ook met een schakelaar aangeven of de flitser moet knipperen als het geluid van je iPhone uit staat.

Ledflitser bij meldingen op iPhone

Zodra je iPhone vergrendeld is en er een melding binnenkomt, gaat de led-flitser enkele keren knipperen. Ook bij het ontvangen van een melding tijdens een telefoongesprek, zoals een sms-bericht, flitst het led-lampje enkele keren. Heb je de Niet storen-functie aanstaan, dan zal de led-flitser niet knipperen. Je zult dus ‘s nachts niet gewekt worden door het knipperende lampje, want op dat moment staat de telefoon op Niet storen.

Deze knipperfunctie is ook aanwezig op elke iPod touch met led-flitser. Op de iPad is het alleen beschikbaar vanaf de iPad Pro (2016) en nieuwer, met uitzondering van de iPad uit het voorjaar van 2017.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen flitser, notificaties