Apple Watch updaten

Zo kun je sneller Apple Watch-updates installeren

Een Apple Watch-update installeren kan erg traag gaan. je kunt het versnellen door de stappen in dit artikel te volgen.

Sneller Apple Watch updaten

Het kan wel een uur duren om een software-update voor je Apple Watch te installeren. De exacte tijdsduur is afhankelijk van de grootte van de software-update, het model, de snelheid van je netwerk en andere factoren. Je kunt het installeren echter versnellen. We leggen hieronder uit hoe dit werkt.


De truc is om tijdens het updaten van je Apple Watch op het juiste moment Bluetooth uit te schakelen. De timing hiervan komt erg precies. Zo werkt het:

 1. Doe je Apple Watch af en plaats deze op een aangesloten oplader.
 2. Ontgrendel de iPhone en open de Apple Watch-app.
 3. Ga naar het tabblad Mijn Watch.
 4. Tik op Algemeen > Software-update.
 5. Download de update.

Apple Watch snel updaten

 1. Zodra de iPhone bezig gaat met het overzenden van de watchOS-update zie je een timer met de geschatte resterende tijd, bijvoorbeeld “17 minuten”. De data-overdracht via Bluetooth is nu begonnen.
 2. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone en schakel Bluetooth uit. Doe dit niet via het Bedieningspaneel, omdat iOS hier anders mee omgaat.
 3. Nu Bluetooth is uitgeschakeld open je de Watch-app en blader je weer naar het scherm Algemeen > Software-update.
 4. Er verschijnt een pop-up om weer verbinding te maken met je Watch. Weiger dit.
 5. De Watch zal nu gebruik maken van Wi-Fi. Daarvoor moeten beide apparaten wel verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
 6. Als de watchOS-installer naar de Watch is gestuurd krijg je meldingen over het voorbereiden en verifiëren van de installatie.
 7. Op dit moment is de data-overdracht klaar en kun je Bluetooth weer inschakelen op de iPhone.

Waarom gaat het installeren van watchOS sneller?

Je vraagt je misschien af waarom het uitschakelen van Bluetooth zoveel effect heeft. Dit komt omdat de Apple Watch standaard Bluetooth gebruikt in plaats van Wi-Fi. Hiermee wordt zoveel mogelijk energie bespaard, omdat Bluetooth veel zuiniger is.

Bluetooth is echter veel trager qua data-overdracht en door deze functie uit te schakelen dwing je je Apple Watch om de iPhone te gebruiken. Het gaat namelijk om een behoorlijke hoeveelheid data, van een paar honderd megabytes tot meer dan een gigabyte.

Je moet voor het uitschakelen van Bluetooth wel het juiste moment kiezen. De iPhone stuurt de watchOS-installer naar de Watch, die het uitpakt en de cryptografische handtekening controleert. Zo weet je zeker dat er niet met de software gerommeld is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!