Siri in iOS 9

Laat Siri je niet uitspreken? Zo zorg je dat Siri langer blijft luisteren

Heb je problemen dat Siri je steeds niet laat uitspreken? Houd dan de thuisknop ingedrukt zolang je spreekt. In dat geval wacht Siri netjes tot je klaar bent met inspreken van spraakcommando's.

Siri: uitspreken van je vraag

Als je bij gebruik van Siri wel eens aarzelt over je vraag, zul je gemerkt hebben dat Siri je onderbreekt en al gaat zoeken. Terwijl jij nog niet helemaal uitgepraat bent. Met een simpele handeling zorg je dat Siri blijft luisteren totdat je helemaal uitgepraat bent. Ook als je er wat langer over doet.

Siri in iOS 9

Siri langer laten luisteren

Stel, je wilt weten wat voor weer het wordt in… eh, hoe heette die Spaanse toeristenstad ook alweer? Terwijl jij nog even bezig bent en niet op de naam Barcelona kunt komen, denkt Siri al dat je klaar bent en presenteert het weerbericht van je huidige locatie. De meeste mensen drukken de thuisknop in om Siri te activeren en laten dan de knop los. Maar het kan handiger zijn om de knop nog wat langer ingedrukt te houden. Siri blijft dan braaf luisteren totdat je écht uitgepraat bent.

Siri weerbericht opvragen

Zodra je de thuisknop loslaat gaat Siri op zoek naar een antwoord. Vooral bij langere vragen kan dat een hoop frustratie schelen, omdat je je vraag niet opnieuw hoeft in te spreken. Siri activeren via de thuisknop heeft vooral zin op de iPhone 6s en nieuwer, waar het zoeken met Siri veel sneller verloopt. Zodra je de knop indrukt begint Siri al te luisteren. Bij de iPhone 6 en eerdere modellen moet je de thuisknop even ingedrukt houden om Siri te wekken. Pas daarna kun je beginnen te spreken. Op nieuwere toestellen begint het luisteren naar instructies meteen, ook al is de Siri-golfanimatie nog niet in beeld.

Heb je een iPhone X dan gebruik je voor het activeren van Siri uiteraard de zijknop. Op de Apple Watch werkt het overigens ook, door de Digital Crown wat langer ingedrukt te houden.

Ook handig: zoek je bijvoorbeeld het weer in Barcelona of een andere stad, dan kan Siri ook voorstellen om deze stad meteen aan je Weer-app toe te voegen zodat je voortaan deze stad onder handbereik hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp Siri