siri nederlands hand

Muziek afspelen met Siri

Siri kan muziek afspelen en muziek bedienen op iPhone en iPad. iCulture legt uit hoe je nummers, albums, artiesten en genres af kunt laten spelen door spraakcommando's te geven.

Siri volgend en vorig nummerEen van de handige functies van Nederlandse stembediening met Siri is de mogelijkheid om de muziek-app te bedienen. Je kunt niet alleen een nummer, een album, alle muziek van een bepaalde artiest of een bepaald genre opzetten… je kunt ook nummers skippen, terughalen en opvragen hoe een nummer heet. In dit artikel ontdek je wat Siri kan met de muziek op je iPhone.

Siri: muziek afspelen en pauzeren

Siri volgend en vorig nummer Siri muziek afspelenAls je tegen Siri zegt: “Speel (muzieknummer) af”, dan krijg je meteen het muzieknummer te horen. Dit werkt ook voor een bepaalde artiest of een bepaald muziekgenre. Siri en stembediening snappen ook wat je bedoelt met: “Ik wil naar (muzieknummer/naam artiest/album/genre) luisteren”.

Als je overigens vraagt om muziek van een bepaalde artiest te horen, wordt de muziek voor die artiest altijd gedraaid in Shuffle-modus. Wil je een heel album luisteren, dan moet je daar specifiek om vragen.

Overigens kun je met het commando “Zet Shuffle aan” ook alle muziek uit de muziekbibliotheek in willekeurige volgorde afspelen.

Volgende nummer en vorige nummer afspelen met Siri

Siri volgend en vorig nummerHeb je genoeg van dat ene nummer? Dan kun je met het spraakcommando “Volgende nummer” of “Volgende nummer afspelen” skippen naar het volgende nummer in de afspeellijst gaan. Vond je het vorige nummer zo mooi dat je het nog een keer wilt horen? Zeg dan “Vorig nummer” of “Vorige nummer afspelen” om het te herhalen.

‘Hoe heet dit nummer?’

Siri welk nummerStembediening en Siri kunnen je zelfs vertellen naar welk nummer je nu aan het luistern bent. Dat is soms enorm handig, omdat als je veel internationale artiesten in je muziekbibliotheek hebt staan, vaak nog wel eens geconfronteerd wordt dat Siri en stembediening daar een zeer bijzondere uitspraak voor hebben bedacht. Dat kan je helaas niet wijzigen. Door de vragen ‘Hoe heet dit nummer?’, ‘Hoe heet deze artiest? ‘ of ‘Hoe heet dit album?’ te stellen, kom je erachter hoe iOS het uitspreekt. De goede uitspraak heb je namelijk ook nodig als je dat nummer, album of die artiest wil draaien.

‘Hoe heet dit nummer?’ via Shazam

Siri welk nummer is ditHoor je tijdens een feestje of het uit gaan een nummer dat je nog niet kent? Vraag dan aan Siri hoe het nummer heet om direct via Shazam de muziek te analyseren om de titel en artiest van het nummer op te zoeken. Siri doet dit automatisch wanneer er geen muziek wordt afgespeeld op je iPhone. Je iPhone moet wel eerst een tijdje de muziek horen om een goede analyse te maken. Maar je hebt geen Shazam op je telefoon nodig om Siri een nummer te laten werken. Saillant detail: je kunt ook tegen Siri ‘Shazam’ zeggen om een nummer te laten herkennen.

Siri Shazam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Muziek
Onderwerp siri