Siri vragen typen op de iPhone.

Siri-vragen typen zonder te praten op iPhone, iPad en Mac

Met Siri kun je ook vragen intypen zonder te praten. We leggen in deze tip uit hoe het intikken van Siri-vragen werkt op de iPhone, iPad en Mac zodat je geluidloos je vragen kunt stellen.

Het gebruik van spraakasisstenten is in opkomst, maar tegelijk schamen we ons voor het gebruik ervan. Mensen voelen zich niet comfortabel om in het openbaar tegen hun toestel te praten. In de auto is dat een stuk makkelijker, als er niemand in de buurt is. Gelukkig kun je Siri ook stil gebruiken, zonder zelf te spreken en zonder dat Siri terugpraat. In een paar stappen kun je met Siri vragen intypen zonder te spreken. Wij leggen uit hoe dat werkt.

Siri: vragen typen zonder te praten

Wil je Siri gebruiken zonder zelf te praten, dan heb je twee mogelijkheden. Een optie is om Siri stil te houden, zodat de assistent niet terugpraat. Hoe dit werkt hebben we uitgelegd in een aparte tip. Het nadeel daarvan is dat je zelf nog moet praten en dat kan onprettig zijn als je bijvoorbeeld met andere mensen in de trein zit. Het is dan handiger om Siri-vragen in te typen.

Siri-vragen intypen

Sinds iOS 11 kun je vragen aan Siri intypen in plaats van te spreken. Je moet het nog wel even inschakelen.

Het werkt als volgt:

  1. Open de Instellingen en ga naar Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Scrol naar het kopje Siri en tik hierop.
  3. Zet de schakelaar aan bij Typ vragen aan Siri.
  4. Activeer nu Siri door de homeknop ingedrukt te houden. Heb je een iPhone X, dan houd je de zijknop ingedrukt.
  5. Het toetsenbord verschijnt en je kunt een vraag intikken. Tik op Gereed en Siri zal je vraag beantwoorden.

Siri vragen typen op iPhone.

Deze functie komt ook van pas als je moeite hebt met spreken, bijvoorbeeld door een medische aandoening, of als je in het bijzijn van anderen niet hardop Siri wil gebruiken. Nadeel van bovenstaande methode is dat je niet zo eenvoudig kunt wisselen naar de gesproken versie, omdat je bovenstaande stappen steeds weer moet herhalen.

Siri-vragen intypen op de Mac

Sinds macOS High Sierra kun je vragen intypen voor Siri, zonder dat je hoeft te praten. Dit kan van pas komen als je in een kantooromgeving met meerdere mensen zit. Anderen hoeven zich dan niet te storen aan jouw zoekopdrachten.

Je activeert het als volgt:

  1. Ga naar  > Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid.
  2. Ga naar Siri en zet de schakelaar aan bij Typ vragen aan Siri.
  3. Zodra je Siri activeert kun je jouw vraag intikken.

Siri-vragen wijzigen

Een nadeel van bovenstaande methodes is dat je niet makkelijk kunt wisselen tussen de gesproken feedback van Siri en de stille Siri. Ook daar is iets op gevonden. Als je eenmaal een vraag aan Siri hebt gesteld kun je je vraag steeds aanpassen, zonder dat je zelf hoeft te praten.

Siri vragen wijzigen

Deze methode werkt ook goed als Siri moeite heeft om moeilijke woorden te verstaan, bijvoorbeeld een ingewikkeld geschreven achternaam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerp siri
Software iOS 11, iOS 12, macOS 10.13 High Sierra, macOS 10.14 Mojave