Animoji

Animoji gebruiken op de iPhone X

Met animoji karaoke!

Hoe kun je zelf animoji maken en gebruiken op de iPhone X? Deze tip legt alles uit over zelf animoji maken en animoji karaoke-video's maken.

Animoji-video maken

Op de iPhone X vind je een leuke nieuwe functie: animoji. Dit zijn geanimeerde emoji, die jouw gezichtsuitdrukkingen nadoen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor animoji karaoke en je kunt kiezen uit diverse karakters zoals een aap, kat, hond, drol, eenhoorn en nog veel meer. Dit is hoe het werkt.

Animoji in iOS 11

Animoji-video maken: zo werkt het

Om de Animoji te kunnen gebruiken moet je wel beschikken over een iPhone X, want dit is voorlopig het enige toestel met Face ID gezichtsherkenning. Animoji zijn bedoeld voor iMessage, maar als je eenmaal een animatie hebt gemaakt kun je het filmpje delen via Twitter en andere sociale kanalen.

Fox Apple GIF by ADWEEK - Find & Share on GIPHY

Zo gebruik je het:

 1. Open de Berichten-app op je iPhone X.
 2. Open de chat waarin je een animoji wilt versturen.
 3. Tik naast het tekstvak op het logo van de App Store, te herkennen aan de letter A.
 4. Tik op het icoontje van de animoji-app, te herkennen aan het aapje.
 5. Gebruik je dit voor de eerste keer, dan krijg je eerst een uitleg in beeld. Tik op de tekst Tik om te beginnen.

Animoji maken

 • Zorg dat je gezicht goed in beeld is en kies uit het linker rijtje het gewenste karakter. Je kunt eventueel ook op het omhoogkijkende pijltje drukken om de animoji-app bijna schermvullend te maken.
 • Druk op de rode opnameknop en ga los. Maak bijvoorbeeld een animoji karaoke!
 • Stop de opname, kijk of het bevalt en verstuur de animatie met het blauwe omhoog wijzende pijltje. Of tik op het prullenbak-icoon als je het niks vindt en begin opnieuw.
 • Animoji iOS 11 GM

  Je maakt een animoji in iMessage, maar je kunt ze vervolgens via het deelmenu naar anderen versturen via AirDrop of delen op Twitter en andere sociale media. Veel karakters zullen bekend voorkomen omdat ze als emoji al in iOS te vinden waren, maar speciaal voor deze functie zijn ze omgezet naar 3D-modellen, zodat ze met hun hoofd kunnen draaien.

  Apple Event Animated Emoji GIF by Product Hunt - Find & Share on GIPHY

  Je kunt bewegingen met je ogen, wenkbrauwen, mond en gehele hoofd maken, maar hoe expressief een gezicht is, is afhankelijk van het karakter. Zo kun je bij het buitenaardse wezen de wenkbrauwen goed optrekken, terwijl dat bij andere karakters wat minder is.

  Craig Federighi Iphone GIF by ADWEEK - Find & Share on GIPHY

  Animoji karaoke-video’s maken

  Met animoji kun je ook leuke karaoke-video’s maken. Hierbij playback je op je favoriete muziek. Op sociale media zijn al diverse filmpjes te vinden. Je zult voor het maken van een animoji karaoke-video wel op een andere manier te werk moeten gaan, omdat je anders vastzit aan de maximale lengte van 10 seconden (vanaf iOS 12 is dit 30 seconden).

  Zo doe je dat:

  1. Zoek een muzieknummer dat je wilt afspelen op een ander apparaat dan de iPhone X. Je kunt niet gelijktijdig muziekspelen en animoji-video’s maken op de iPhone, dus je zult de muziek moeten afspelen via een externe speaker.
  2. Open de Berichten-app en kies een animoji.
  3. Je hebt nu twee mogelijkheden: open het Bedieningspaneel en maak een schermopname. Of sluit de iPhone op een Mac aan en maak een schermopname via QuickTime.
  4. Daarna moet je de video nog bewerken. Je kunt dit op de iPhone of op de Mac doen.

  Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

  Informatie

  Laatst bijgewerkt juni 2018
  Categorie Basisfuncties
  Onderwerpen animoji, emoji, iPhone X
  Devices iPhone 8, iPhone X
  Software iOS 11