HomePod beschikbaarheid

Bellen met de HomePod: zo doe je dat

Om via de HomePod een telefoongesprek te voeren, moet je wel een aantal stappen nemen. Je kunt helaas niet zomaar een telefoongesprek starten zonder je iPhone aan te raken. In deze tip leggen we je uit wat je moet doen om te bellen via je HomePod.

De HomePod kun je voor meer gebruiken dan alleen muziek luisteren. HomePod werkt met Siri, bijvoorbeeld voor het versturen van berichten of het maken van een herinnering. De speaker is ook in staat om telefoongesprekken te voeren, al gaat dit wel altijd vanaf je iPhone. Dit is nog één van de beperkingen van de HomePod, maar met onderstaande stappen kun je dit omzeilen.

Hieronder geven we antwoord op de volgende vragen:

Hoe kan ik bellen met de HomePod?

Siri op de iPhone, iPad en Mac is in staat om telefoongesprekken te voeren. Hierdoor hoef je alleen maar aan Siri te vragen om iemand te bellen, waarna het telefoongesprek gestart wordt. Doe je dit via de iPad of Mac, dan wordt gebruikgemaakt van Continuïteit om het telefoongesprek te voeren. Dat wil zeggen dat het telefoongesprek plaatsvindt op je iPhone, maar dat gesprek doorgestuurd wordt naar je iPad of Mac met hetzelfde iCloud-account.

Helaas werkt dat op die manier niet met de HomePod. Zodra je aan de HomePod vraagt om iemand te bellen, zegt Siri “I can’t help you make calls on HomePod. Sorry about that”. Als je daardoor teleurgesteld bent, dan is er toch goed nieuws: via een omweg kun je alsnog een telefoongesprek voeren via de HomePod.

Zo bel je via de HomePod

Doe hiervoor het volgende:

  1. Pak je iPhone en start een telefoongesprek naar een gewenst contact of voer het telefoonnummer in.
  2. In het belscherm tik je rechtsboven op de knop Audio.
  3. Op je iPhone verschijnt nu een lijst van apparaten waarmee je kunt bellen. Tik op de HomePod.
  4. Het telefoongesprek wordt nu voortgezet via de HomePod, te herkennen aan het groene lampje bovenop. Je kunt je iPhone daarom wegleggen, omdat zowel de speakers als de microfoon van de HomePod gebruikt worden om het gesprek te voeren.
  5. Wil je het gesprek ophangen, tik dan bovenop de groene lamp op de HomePod. Je kan het gesprek ook ophangen via je iPhone.

Het nadeel van deze manier is dat je dus iets meer handelingen nodig hebt om te telefoneren via de HomePod.

Bellen met de HomePod.

Hoe kan ik gebeld worden op de HomePod?

Het is niet mogelijk zomaar telefoongesprekken binnen te laten komen op de HomePod. Een inkomend telefoontje zal dan ook nooit overgaan op de HomePod, maar alleen op je iPhone, Apple Watch, iPad of Mac, indien deze in de buurt en ingeschakeld zijn.

Wil je een inkomend gesprek via de HomePod laten lopen, volg dan de stappen zoals hierboven omschreven. Je neemt dus eerst het gesprek aan op je iPhone, tikt in het belscherm rechtsboven op Audio en kiest nu de HomePod als audiobron.

Vervolgens kun je het gesprek voortzetten op de HomePod. De HomePod fungeert hierbij uiteraard ook als microfoon.

Hoe kan ik meerdere gesprekken voeren via de HomePod?

Krijg je een tweede gesprek binnen, dan kun je deze ook beantwoorden via de HomePod (mits je provider dit ondersteunt). Om het tweede gesprek te beantwoorden, tik je bovenop de HomePod. Het eerste gesprek wordt daarmee in de wacht gezet. Om te wisselen tussen de twee gesprekken, tik je bovenop de HomePod. Om een gesprek op te hangen, hou je de bovenkant van de HomePod ingedrukt.

Het doorzetten van een telefoongesprek naar de HomePod werkt op dezelfde manier als naar andere apparaten. Meer over deze functie lees je in onze tip over het verplaatsen van een telefoongesprek.

Bekijk ons complete HomePod tipsoverzicht. In talloze handige HomePod tips bespreken we bijna elke functie, instelling en mogelijkheid! Check ook ons HomePod review-overzicht en lees alles over de HomePod kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen bellen, homepod
Device HomePod