Partners met relatie

Zo kun je apps delen met je partner via Thuisdeling

Met Thuisdeling kun je apps en andere iTunes-content delen met een partner, bijvoorbeeld als je een relatie krijgt met een andere iPhone-bezitter. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Als je gaat samenwonen, komt het moment dat je niet alleen de pot pindakaas en de tandenborstel wilt delen, maar ook je collectie apps. Hoe zorg je ervoor dat beide personen elkaars apps kunnen installeren, zelfs als de ene persoon een Mac en de andere persoon een Windows-pc gebruikt?


Update: deze functie is niet meer beschikbaar in iTunes.

Partners met relatie

Thuisdeling: apps delen met je partner

Deze tip legt uit hoe je legaal apps voor de iPhone en iPad kunt delen met je partner en andere gezinsleden. Dit is toegestaan volgens de iTunes-voorwaarden. Het illegaal uitwisselen van apps bespreken we uiteraard niet.

De iOS-applicaties die je hebt gekocht mag je op een onbeperkt aantal eigen iPhones en iPads installeren. Als je gaat samenwonen is het helaas niet mogelijk om je appcollectie samen te voegen. Via Thuisdeling kan dat wel.

thuisdeling plaatjeThuisdeling houdt in dat je je muziek, films, tv-programma’s en apps kunt delen met andere computers. Bij computers geldt daarbij een maximum van 5 gemachtigde computers. Bij iPhones, iPad en iPods geldt die beperking niet: een eenmaal aangeschafte app kun je op meerdere iOS-apparaten installeren. Voor het makkelijk uitwisselen van de apps heb je thuisdeling nodig.

  1. Open iTunes en ga in het linker navigatiemenu naar Thuisdeling.
  2. Schakel Thuisdeling in. Gebruik daarbij je eigen iTunes-inloggegevens.
  3. Ga nu naar de computer van je partner. Schakel daar ook Thuisdeling in en log in met hetzelfde account.
  4. Als beide computers op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangemeld, verschijnt jouw computer in de lijst. Een voorbeeld zie je hierboven.
  5. Je kunt nu bladeren naar de app-collectie van jezelf en via drag and drop apps naar de lokale bibliotheek slepen die jouw partner wil hebben.
  6. Wil je ook de apps van je partner hebben, dan log je bij iTunes in met zijn/haar account op beide computers. Je kunt nu op dezelfde manier apps naar de lokale bibliotheek slepen.

Het is helaas niet mogelijk om beide iTunes-accounts samen te voegen, maar misschien wil je dat ook helemaal niet. Je weet maar nooit wanneer de relatie weer voorbij is. Gelukkig hoef je niet te onthouden met welk account je welke apps hebt aangeschaft: in de App Store-app op de iPhone kun je inloggen met een bepaald iTunes-account en vervolgens zien welke apps zijn aangeschaft.

Zoals je ziet maakt het niet uit, of de ene persoon Windows en de andere Mac gebruikt. Ook kun je via iPad en andere iOS-apparaten gebruik maken van Thuisdeling, zoals hieronder is te zien. Wel is het lastiger als de ene persoon een iPhone en de andere Android gebruikt. Als je een betaalde app voor de iPhone hebt gekocht, heb je niet de mogelijkheid om die ook kostenloos op een Android-toestel te installeren. Je zult de app opnieuw moeten aanschaffen.

Thuisdeling op iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2016
Categorie iTunes
Onderwerpen itunes, thuisdeling

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes