Instagram Verhalen van iCulture

Zo kun je Instagram Verhalen alleen delen met beste vrienden

Je kunt Instagram Verhalen alleen delen met je beste vrienden. Zo voorkom je dat iedereen kan meekijken.

Met Instagram Verhalen kun je anderen op de hoogte houden van al je belevenissen. Maar soms wil je iets persoonlijks kwijt en heb je geen zin dat de hele wereld meeleest. Denk bijvoorbeeld aan een insider grapje of privézaken die alleen voor familie of beste vrienden bedoeld zijn. Gelukkig kun je in Instagram een lijst met beste vrienden aanmaken om je verhaal te delen. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Instagram delen met beste vrienden

Het delen met je beste vrienden werkt alleen voor Instagram Stories (Verhalen), dus niet voor algemene foto’s en berichten. Wil je die afschermen van de rest van de wereld, dan kun je beter een afgeschermd account (‘slotje’) nemen.

Zo deel je Instagram Verhalen alleen met goede vrienden:

  1. Open de Instagram-app.
  2. Ga naar je profielpagina en tik op de drie streepjes rechtsboven.
  3. Kies Goede vrienden en geef aan wie je aan de lijst wilt toevoegen.
  4. Bevestig je keuze en maak een Story.

Onderaan het scherm vind je een groen icoontje waarmee je het Verhaal alleen met goede vrienden kunt delen. Je kunt maar één lijst van goede vrienden maken. Wel kun je de lijst zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt. Mensen kunnen niet op verzoek aan de lijst toegevoegd worden; je beheert dit helemaal zelf.

Jouw vrienden zien tijdens het bekijken van het verhaal aan het groene icoon op het scherm dat je dit alleen met hen deelt. Ze kunnen niet zien met wie je dit nog meer deelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Onderwerpen instagram, stories, verhalen