Polaroid Zip

Foto’s afdrukken vanaf je iPhone of iPad

Foto's afdrukken vanaf je iPhone of iPad doe je het gemakkelijkst via AirPrint, een mobiele printer of een gespecialiseerde print-app. Deze tip legt uit hoe je makkelijk foto's print.

Maak je veel foto’s met je iPhone of iPad, dan kan het leuk zijn regelmatig een paar af te drukken, om weg te geven, in te lijsten of in een album te plakken. Deze tip legt uit hoe zelf foto’s afdrukken werkt op de iPhone en iPad.

iPhone-fotoprinter

Foto’s afdrukken op iPhone en iPad

Voor het zelf afdrukken van foto’s kun je het beste gebruik maken van een printer die AirPrint ondersteunt. Zo maak je afdrukken:

  1. Start de Foto’s-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de foto die je wilt afdrukken.
  3. Tik op de deelknop onderin het scherm. Dit is een vierkant blokje met een omhoog wijzende pijl.
  4. Veeg onderin het scherm door de opties totdat je Druk af ziet en tik erop.
  5. Selecteer de printer. Met de plus- en mintekens kun je aanpassen hoeveel afdrukken je wilt maken.
  6. Tik op Afdrukken.

AirPrint afdrukken maken

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om foto’s te printen vanaf je iPhone. Zo is er de Polaroid Zip-fotoprinter die speciaal gemaakt is om foto’s van je iPhone te printen. Deze is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Hiervoor gebruik je speciaal fotopapier.

Polaroid Zip

Heb je een printer die geen AirPrint ondersteunt, dan kun je gebruik maken van apps van derden zoals Printer Pro (link) en PrintCentral voor iPhone (link). Meer opties vind je in ons dossier AirPrint:

Foto's afdrukken via de HEMA

Foto’s laten afdrukken

Je kunt de foto’s natuurlijk ook laten afdrukken door een fotoafdrukdienst. Daarbij moet je rekening houden met de verschillende fotoformaten. Ook kun je de foto’s laten afdrukken in een fotoboek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2016
Categorie Foto
Onderwerpen foto, printer