AirDrop aan je Mac Dock toevoegen.

Zo voeg je AirDrop toe aan je Mac-dock om sneller bestanden te delen

Met het AirDrop-icoontje in je Mac-dock kun je razendsnel je favoriete bestanden delen. In deze tip leggen we je uit hoe je AirDrop in je Dock plaatst.

AirDrop in je Mac Dock

Als jij en je vrienden en familie allemaal Apple-apparaten gebruiken, is AirDrop een handige manier om snel bestanden uit te wisselen. AirDrop werkt met allerlei typen bestanden, zoals afbeeldingen, documenten en zelfs links naar websites. AirDrop werkt niet alleen op iOS-toestellen, maar ook op de Mac. Op de Mac is een handig trucje waarmee je supersnel bij AirDrop kan komen, namelijk vanuit je Dock. Zo plaats je AirDrop in de Dock van je Mac.

AirDrop in Dock op je Mac plaatsen

Neem deze stappen om AirDrop naar je Dock te verplaatsen:

  1. Open de Finder.
  2. Ga in de menubalk naar Ga > Ga naar map.
  3. Kopieer onderstaande regel, plak deze in het venster en klik op Ga:

    /System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/Applications/

  4. Er verschijnt een reeks programma’s die in de Finder te gebruiken zijn, waaronder AirDrop. Sleep deze vervolgens naar je Dock.

AirDrop in Mac Dock.

Nu AirDrop standaard in je Mac Dock staat, kun je deze sneller gebruiken. Klik op het icoontje en je komt meteen in het goede venster. Sleep vervolgens het bestand dat je wil delen naar de juiste persoon. Je kan ook meteen meerdere bestanden delen, bijvoorbeeld vanaf je bureaublad of vanuit een map in de Finder. Overigens kun je op deze manier ook makkelijk een icoontje van iCloud Drive aan je Dock toevoegen.

Bekijk ook

Alles over AirDrop: bestanden uitwisselen tussen Mac, iPhone en iPad

Met AirDrop kun je bestanden uitwisselen tussen iPhone, iPad en Mac. Deze tip legt uit hoe het werkt voor foto's, bestanden, wachtwoorden en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirDrop

Met AirDrop kun je foto's en bestanden uitwisselen tussen Apple-devices. Je kunt bijvoorbeeld een foto AirDroppen naar jezelf of naar een vriend. Werkt AirDrop niet goed? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt proberen. Je kunt ook met AirDrop-spam te maken krijgen en kunt je daartegen wapenen door de juiste instellingen te kiezen.

AirDrop