Wijzerplaat fotoalbum

Zo stel je een fotoalbum in als Apple Watch wijzerplaat

Steeds een andere foto in beeld
Op de Apple Watch kun je een fotoalbum kiezen als wijzerplaat. Maak eerst een fotoalbum aan en geniet daarna van steeds andere beelden!

Fotoalbum als Apple Watch wijzerplaat

Heb je één mooie foto die je graag als Apple Watch-wijzerplaat wilt gebruiken, dan kan dat. Je kunt van deze foto zelf een wijzerplaat maken. Maar soms heb je veel meer foto’s of wil je een steeds wisselend plaatje op je pols. Dat kan! Volg de stappen in dit artikel om te ontdekken hoe je dit aanpakt.

Fotoalbum maken of kiezen

Voordat je kunt beginnen zul je eerst moeten bepalen welke foto’s je te zien wilt krijgen. Maak een album in de Foto’s-app op de iPhone, met de foto’s die je te zien wilt krijgen. Je kunt eventueel ook een Terugblik gebruiken, als je geen zin hebt om zelf iets samen te stellen.

Album kiezen

Je moet nu in de Watch-app aangeven welk album je wilt synchroniseren:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Ga naar Foto’s en zet Fotosynchronisatie aan.
  3. Blader omlaag en geeft bij Synchroniseer album aan welk fotoalbum je wilt gebruiken voor je wisselende wijzerplaat.
  4. Geef aan hoeveel foto’s je wilt synchroniseren. Voor een wijzerplaat heb zijn 24 foto’s voldoende.

In dit geval kiezen we een album met zelfgemaakte foto’s van Apple Stores in Singapore.

Fotoalbum op Apple Watch

Wijzerplaat maken

Je hoeft alleen nog de wijzerplaat te maken:

  1. Ga naar het tabblad Wijzerplaten in de Watch-app op de iPhone.
  2. Blader omlaag naar de wijzerplaat Foto’s en tik erop.
  3. Kies Voeg toe.
Fotoalbum op Apple Watch

Telkens wanneer je nu je pols optilt zal er een andere foto te zien zijn. Toch liever een losse foto die steeds hetzelfde blijft? Check dan onze tip over het zelf maken van een wijzerplaat.

Bekijk ook

Een eigen foto of portret als Apple Watch-wijzerplaat gebruiken

Zelf Apple Watch wijzerplaten maken van een foto of portret? Dat doe je gemakkelijk zelf: kies een leuke foto en bepaal zelf welke info er op de wijzerplaat moet staan. Als alternatief kun je ook kiezen voor een portret van je partner, kind of andere dierbare persoon. Of ga aan de slag met apps van derden om wijzerplaten te maken!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch