Apple-Watch-Fotos

Zo stel je een foto(album) in als Apple Watch wijzerplaat

Sinds watchOS 2 kun je een foto of fotoalbum instellen als wijzerplaat-achtergrond op de Apple Watch. Volg de stappen in deze gids om dit te doen, waarbij je zowel je Apple Watch als je iPhone nodig hebt.

Apple-Watch-Fotos

Als je WatchOS 2 op je Apple Watch geïnstalleerd hebt, kun je verschillende nieuwe wijzerplaten selecteren. Hierdoor is het nu mogelijk om zelf een foto als achtergrond voor je klok te selecteren, of een volledig foto-album waar de Watch automatisch doorheen scrollt. Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan verder.

Foto als Apple Watch wijzerplaat

Als je zelf een foto als achtergrond van je Apple Watch in wilt stellen, heb je zowel je iPhone als je Apple Watch nodig. Allereerst is het belangrijk dat je een foto-album op je iPhone synchroniseert met de Apple Watch.

Zo koppel je een iPhone fotoalbum aan de Apple Watch

  • Open de Apple Watch-app op je iPhone
  • Scroll naar beneden tot je bij de Foto’s-app komt.
  • Selecteer Gesynchroniseerd album onder het kopje Fotosynchronisatie.
  • Hier kun je het album selecteren dat aan de Apple Watch gekoppeld wordt.
  • Onder deze optie kun je bovendien kiezen hoeveel foto’s er opgeslagen worden op de Apple Watch. Je kunt kiezen uit 25, 100, 250 of 500 foto’s.

WatchOS2-Fotos WatchOS2-Fotoalbum

Als je bovenstaande stappen doorlopen hebt, is het tijd om over te stappen naar je Apple Watch. Zorg dat je wijzerplaat in beeld is en druk stevig op het scherm om een nieuwe wijzerplaat te selecteren. Veeg van links naar rechts om bij de Fotoalbum- en Foto-wijzerplaten te komen.

Zoals de naam al doet vermoeden scrollt de fotoalbum-wijzerplaat door alle foto’s in het album dat je zojuist aan de Apple Watch gekoppeld hebt. Iedere keer als je jouw pols optilt (en het scherm activeert) zie je een ander kiekje als achtergrond van je wijzerplaat. De foto-wijzerplaat laat je een foto kiezen uit het album. Tik op Pas Aan om het formaat van deze foto te bewerken zodat hij beter op het scherm past.

Snel een foto instellen als wijzerplaat

Wijzerplaat-MakenJe kunt ook snel een enkele foto als wijzerplaat instellen op je Apple Watch. Dit doe je zo:

  • Open de Foto’s app op je Apple Watch.
  • Kies een foto die je als achtergrond in wilt stellen.
  • Druk stevig op het scherm en de optie Maak Wijzerplaat verschijnt. Tik deze aan om de foto te veranderen in een wijzerplaat.

Tip: op zoek naar leuke foto’s? Wij selecteerden 10 leuke achtergronden voor je Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorieën Apple Watch, Apps
Onderwerpen fotoalbum, watchos 2