Apple Watch promo met activiteitenringen en workout

Met deze tips maak je je Apple Watch-ringen wél vol

Een volle activiteitenring op je Apple Watch aan het einde van je dag geeft voldoening. Toch lukt het niet altijd om je ringen vol te krijgen, hoe goed je het ook probeert. Met name de groene trainingsring kan soms lastig vol te maken zijn. Met deze tips krijg je de ring toch vol - op een eerlijke manier!

Tips voor het vullen van je Apple Watch trainingsring

Er is niks frustrerender dan aan het einde van de dag zien dat je de activiteitenringen op je Apple Watch nog niet hebt volgemaakt. Vooral de groene trainingsring kan soms een uitdaging zijn, want je trainingsminuten worden lang niet altijd goed geregistreerd. Gelukkig zijn er enkele handige tips en tricks die je kunnen helpen om de Apple Watch trainingsring makkelijker vol te maken. Wij zetten ze voor je op een rij!

Zo werken de activiteitenringen op je Apple Watch

Sinds de komst van de Apple Watch in 2015 is het voor veel mensen een sport geworden om de activiteitenringen dagelijks te sluiten. Zo weet je zeker dat je in ieder geval 30 minuten per dag inspanning hebt geleverd. En ook weet je dat je flink wat calorieën hebt verbrand. In totaal vind je drie verschillende gekleurde ringen op je Apple Watch: een rode, een groene en een blauwe.

  • Rood: dit is de bewegingsring. Deze ring toont hoeveel calorieën je al hebt verbrand, oftewel je dagelijkse bewegingsdoel. Hoe meer je beweegt gedurende de dag, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe voller de ring wordt. Dit hoeft geen zware inspanning te zijn: buiten wandelen met de hond of naar de brievenbus lopen telt ook.
  • Groen: de trainingsring. Deze ring laat zien hoeveel intensieve training je op een dag hebt gedaan. Hierbij kun je een trainingsdoel instellen. Standaard staat deze ring op 30 minuten intensieve beweging per dag, de aanbevolen tijdsduur.
  • Blauw: dit is de staanring. Deze ring toont het aantal uren waarin je hebt gestaan en bewogen gedurende een minuut. Het standaard doel voor deze ring is 12 uur.

Onder de Apple Watch zitten tal van sensoren die je beweging en activiteiten meten, maar ook weten wanneer je even niks aan het doen bent. Al je voortgang en je doelen kun je terugzien in de Conditie-app (voorheen Activiteit-app) op je iPhone.

Bekijk ook

Activiteit-app op de Apple Watch: vernieuwd in watchOS 10

Als je een Apple Watch draagt, heb je vast al ontdekt hoe verslavend de Activiteit-app is. In deze app kun je elke dag de drie gekleurde activiteitenringen vullen. Hoe werken deze ringen, welke bewegingsdoelen kun je instellen en hoe verdien je medailles? In deze tip leggen we alles uit over de Activiteit-app op de Apple Watch!

We focussen vooral op het vullen van de groene trainingsring, omdat deze voor de meeste mensen de grootste uitdaging vormt.

Tips voor de groene trainingsring op de Apple Watch

Natuurlijk kan het zijn dat je een iets mindere dag hebt, waardoor de ringen niet vol raken. Of misschien ligt het aan bepaalde instellingen waardoor je je doel net niet haalt. Gelukkig hebben we wat tips die je verder helpen.

#1 Zorg dat je conditie wordt gemeten

We beginnen met twee belangrijke instellingen die nodig zijn om je beweging vast te leggen. De eerste is het meten van je conditie. Dit vind je in de Watch-app op de iPhone bij het onderdeel Mijn Watch > Privacy > Houd conditie bij. Staat de schakelaar aan dan worden gegevens op je device opgeslagen die nodig zijn om je beweging, mobiliteit en aantal stappen te schatten.

Conditie meten en draagdetectie
Conditie meten en draagdetectie: zorg dat ze ingeschakeld staan!

#2 Zorg dat draagdetectie ingeschakeld is

Bekijk in de Apple Watch-app op je iPhone of draagdetectie wel aanstaat. Dit zorgt ervoor dat je meldingen krijgt om te gaan deze uitstaat dan krijg je geen meldingen om te gaan staan en kan de Apple Watch geen vorderingen bijhouden. Ook worden achtergrondmetingen, zoals het meten van de hartslag in rust, niet meer bijgehouden.

Om er zeker van te zijn dat draagdetectie is ingeschakeld, doe je het volgende:

  1. Open de Apple Watch-app op je iPhone
  2. Tik op Mijn Watch onderin het scherm
  3. Tik op Toegangscode. Hier zie je of draagdetectie is ingeschakeld.

#3 Zo verdien je punten: beweeg natuurlijk

Om de ringen vol te krijgen, is het goed om te weten wat je er precies voor moet doen. Een volle minuut intensief bewegen telt mee voor de groene trainingsring. Intensief bewegen betekent minimaal stevig doorwandelen of -fietsen. Een zwaardere inspanning mag ook. Voor rolstoelgebruikers wordt dit gemeten in stevig duwen. Beweeg je minder intensief, dan telt dit alleen mee voor de rode calorieënring.

Zorg ook dat de beweging past bij de workout die je uitvoert. Zo wordt een roeiworkout alleen goed gemeten als je een ritmische beweging maakt die op een roeimachine gebruikelijk is. Verwissel hardlopen en fietsen ook niet met elkaar, want bij hardlopen geeft je lichaam een soort schokje bij elke stap, terwijl je armen bij het fietsen meestal stil aan het stuur zitten.

Tijdens het wandelen laat je je arm natuurlijk meebewegen, zodat de Apple Watch herkent dat je aan het wandelen bent. Hou je hand in je broekzak, dan kan het zijn dat dit niet als intensief wandelen wordt geteld. Heb je je handen vol en kun je niet je armen bewegen? Dan kun je nog steeds je ringen vullen door de Workout-app op de Apple Watch te gebruiken.

  1. Open de Workout-app op je Apple Watch.
  2. Tik op Buiten wandelen en start de workout.
Workout starten op Apple Watch
De juiste workout starten op Apple Watch.

De Workout-app gebruikt namelijk niet alleen de versnellingsmeter, maar ook GPS en de hartslagsensor. Op die manier kun je dus ook trainingsminuten verdienen, zelfs als je je armen niet kunt bewegen (bijvoorbeeld bij het wandelen met een kinderwagen).

#4 Zit de Apple Watch wel goed?

Het is ook van belang dat de Apple Watch zelf goed om je pols zit. Als de Apple Watch te strak zit of te los, dan worden de activiteiten niet goed genoeg gemeten. Daarnaast is het van belang dat de Apple Watch boven op je pols zit, anders werken de sensoren niet goed.

#5 Kies de juiste workout

Het is erg belangrijk dat je juiste workout kiest. In de Workout-app kun je tal van workouts kiezen. Ben je aan het hardlopen op een loopband? Kies dan voor Binnen hardlopen. Als je in dit geval Buiten hardlopen kiest, zul je merken dat er veel minder meters worden geregistreerd, omdat het lijkt alsof je stilstaat. Sta je op een crosstrainer en wil je dit graag als hardloopminuten registreren, omdat je een crosstrainer te truttig vindt? Ook dan zul je merken dat de meting niet goed wordt geregistreerd: na een uur heb je nog maar 4 kilometer afgelegd!

Door de juiste workout te kiezen, gebruikt de Apple Watch de beste algoritmes om jouw bewegingen en metingen om te zetten in te verdienen trainingsminuten en calorieën. Als je bijvoorbeeld gaat zwemmen, let er dan goed op dat je de juiste workout kiest.

Bekijk ook

Workout-app op de Apple Watch gebruiken tijdens het sporten

Met de Workout-app op de Apple Watch kun je allerlei sporten beoefenen. Lees hoe je een workout start op de Apple Watch en hoe je de Workout-app gebruikt voor wandelen, hardlopen, zwemmen en meer, zowel tijdens als na het sporten. We laten ook zien hoe de app er in watchOS 10 uit ziet.

#6 Kies Andere workouts

Ga je een intensieve inspanning doen, bijvoorbeeld met dozen sjouwen of iemand helpen verhuizen, dan kun je het vullen van de ringen een extra impuls geven door Andere workout in te schakelen. De inspanning wordt dan gelijkgesteld aan het doen van een stevige wandeling. Doe je vaak inspannende activiteiten die niet goed worden meegeteld, dan kan het ook helpen om Andere workout aan te zetten. Duurt je bezigheid 41 minuten, dan krijg je ook precies 41 trainingsminuten voor je groene Apple Watch ring. Je kan later altijd nog kiezen wat voor workout het precies was.

#7 Beter meten door te kalibreren

Het kan zijn dat je tijdens eerdere wandelingen te veel hebt geslenterd, waardoor de metingen niet meer goed zijn. Dan kan een kalibratie helpen om je Apple Watch even wakker te schudden. Hoe je dat precies doet lees je in onze tip over je Apple Watch kalibreren.

Bekijk ook

Apple Watch meet je sportactiviteiten niet goed? Kalibreren helpt

Meet de Apple Watch je wandelingen en hardloopsessies niet goed? Dan is het hoog tijd om te kalibreren! Deze tip legt uit hoe dat werkt en hoe je je conditiekalibratiegegevens herstelt, voor betere fitnessresultaten. Alles over het kalibreren van de Apple Watch lees je hier.

#8 Pas je trainingsdoel aan

Als het ondanks deze tips niet lukt om je groene trainingsring op je Apple Watch vol te maken, kun je altijd nog je Apple Watch doelen wijzigen. Door je ringen aan te passen naar een lager doel, maak je het jezelf iets makkelijker. Als je vaak bent ontmoedigd omdat het vullen van de ringen steeds niet lukte, kan een gemakkelijker doel je weer motiveren. Door jezelf uit te dagen en je doelen aan te passen, blijft het volmaken van de ringen ook leuk.

Bekijk ook

Doelen wijzigen voor de Activiteit-app op de Apple Watch: zo pas je je ringen aan

Is je ingestelde bewegingsdoel op je Apple Watch veel te hoog? Heb je telkens moeite met het halen van je trainingsdoel? Lukt het maar niet om de twaalf sta-uren per dag te halen of wil je juist meer uitdaging? Je kunt de doelen van de Activiteit-app op de Apple Watch op elk moment wijzigen. Wij leggen je in deze tip uit hoe je dat doet.

Niet gesport, maar toch groene trainingsring gevuld: hoe kan dat?

De makkelijkste manier om je trainingsring te vullen, is door te gaan sporten en dit vast te leggen met de Work-out-app op je Apple Watch (of een andere sportapp die werkt met de Gezondheid-app op je iPhone). Maar je zult al snel merken dat je ook trainingsminuten verdient zonder dat je ook maar één minuut gesport hebt. “Hoe kan dat toch?”, heb je jezelf misschien al eens afgevraagd. Het is niet per se nodig om een workout te starten om trainingsminuten te verdienen. Zoals we eerder al zeiden, verdien je trainingsminuten als je een volle minuut beweegt wat gelijk staat aan de intensiteit van een flinke wandeling. Dat kan dus ook al als je flink doorwandelt, de trap neemt in plaats van de lift of een kort stukje rent om de bus of trein te halen. Op deze manier kun je al gedurende dag een paar trainingsminuten verdienen, zonder dat je hoeft te sporten.

De gehele trainingsring op deze manier vullen gaat je waarschijnlijk niet lukken. In plaats daarvan kun je het beste een workout starten zodra je echt gaat bewegen, zelfs als je gaat wandelen. Een workout zorgt voor een nauwkeurigere meting, omdat onder andere de hartslagsensor continu meet. Zo zorg jij ervoor dat je de minuten krijgt die je verdient.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch