Ziggo Go Apple TV.

Ziggo start met testen van Apple TV-app onder gebruikers

Eindelijk een stap dichterbij
Ziggo gaat eindelijk de volgende stap zetten in de ontwikkeling van de Apple TV-versie van Ziggo Go. Ziggo zoekt onder gebruikers naar testers van de Apple TV-app van Ziggo.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Ziggo Go-app voor de Apple TV komt er nu eindelijk aan. Het bleef lange tijd stil rondom de aangekondigde Apple TV-app en bij veel Apple TV-gebruikers zakten de moed in de schoenen en bestond er flink twijfel of de app er überhaupt wel kwam. Nu is er dan eindelijk goed nieuws, want Ziggo start binnenkort met het testen van de Apple TV-app onder gebruikers. Dit melden meerdere iCulture-lezers.

Ziggo start test Apple TV-app onder gebruikers

Sinds vandaag krijgen gebruikers van de Ziggo Community een mail waarin opgeroepen wordt om de Apple TV-app te gaan testen. In de uitnodiging, die door iCulture ingezien is, staat dat de app beschikbaar zal komen voor de Apple TV HD en Apple TV 4K. Voorwaarde is wel dat je ook een Ziggo Internet-abonnement nodig hebt. De app zal alleen werken als de Apple TV verbonden is met een Ziggo-internetverbinding.

Bekijk ook

Ziggo neemt nog steeds de tijd voor Apple TV-app

Ziggo is nog altijd druk bezig met het werken aan een app voor de Apple TV. Wat zijn de vorderingen en waarom duurt het zo lang? We hebben een update over de status van de app.

Bovendien heb je voor de test minimaal tvOS 11 nodig, maar dat moet voor gebruikers met een recente Apple TV geen probleem zijn. Over een paar weken krijgen de eerste gebruikers toegang krijgen tot de testversie. Mogelijk verschijnen dan ook de eerste beelden van de app online. Wij hebben bij Ziggo navraag gedaan over het verdere verloop van de test en overige functionaliteiten van de app. Woordvoerder Hans den Heijer zei hierover het volgende:

We bevinden ons nog in de testfase en hebben nu externe testers toegevoegd aan deze pilot. Deze groep externe testers worden door ons geselecteerd en deze krijgen automatisch bericht.

Het is niet mogelijk om je apart aan te melden voor de test, omdat alleen deelnemers van het Ziggo Community klantpanel een uitnodiging krijgen.

Al sinds augustus 2018 wordt de Apple TV-app van Ziggo intern getest. Sindsdien hebben we meermaals bij Ziggo nagevraagd wat de status van de Apple TV-app is. Afgelopen april kregen we van Ziggo te horen dat de benodigde goedkeuring van content-partijen meer tijd in beslag neemt. Die deal lijkt nu dus inmiddels rond te zijn.

Met dank aan alle tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 13 mei: Reactie Ziggo toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.