Ziggo GO voor Apple TV komt eraan: app wordt intern getest

Hij komt eraan: Ziggo GO voor de Apple TV. Het kabelbedrijf heeft bevestigd dat de interne test van de Ziggo-app voor Apple TV en Android TV is gestart. Een datum is nog niet bekend.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen februari schreven we al dat Ziggo bezig is met de ontwikkeling van apps voor de twee meest gebruikte tv-platformen: Apple TV en Android TV. Daarna bleef het lange tijd stil, maar de kabelaanbieder blijkt inmiddels bezig te zijn met het testen van de app. Een releasedatum is nog niet bekend, vertelde een woordvoerder aan Totaal TV. “Zowel voor Apple TV als Android TV zijn we nu bezig met interne testen bij Liberty Global. Daarna volgen nog klanttesten. We kunnen nog geen concrete datum geven voor we live gaan”, aldus woordvoerder Erik van Doeselaar.


Dat iCulture-lezers erg zitten te wachten op een Ziggo Apple TV-app bleek wel uit de reacties op de onlangs verschenen apps van NPO Start en T-Mobile Thuis. “Nu Ziggo nog!” was een veelgehoorde reactie. In onze gids Televisiekijken op de Apple TV lees je wat de mogelijkheden zijn. Je kunt momenteel terecht bij NOS, NPO Start, NLZIET en T-Mobile Thuis. KPN lijkt nog geen plannen te hebben om een Apple TV-app te maken. De app van T-Mobile is ontstaan vanuit de inmiddels gestopte dienst KNIPPR.

Bekijk ook

Televisiekijken op de Apple TV: dit zijn de mogelijkheden

Wil je televisiekijken met je Apple TV? Dat kan! Sommige apps zijn beschikbaar op de Apple TV zelf, terwijl je voor andere apps gebruik moet maken van AirPlay. Wat zijn de mogelijkheden voor televisiekijken op de Apple TV? Je leest het hier!

Een Apple TV-app van Ziggo kan handig zijn omdat je nu nog bent aangewezen op AirPlay. Met een eigen app op de Apple TV kunnen klanten ook kijken op plekken waar geen coaxkabel ligt, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Met Ziggo GO heb je toegang tot ruim honderd zenders, waarbij je voor bepaalde programma’s tot zeven dagen terug kunt kijken. Ziggo biedt via de app ook een video on demand-platform om films en series naar eigen keuze te bekijken. Momenteel is Ziggo Go beschikbaar op iPhone, iPad, laptop en desktop.

Tipgever: Johan, bedankt!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 50 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.