WhatsApp wallpaper per chat.

WhatsApp heeft nieuwe wallpaper-functies: achtergrond per chat en meer

WhatsApp is begonnen met de uitrol van nieuwe wallpaper-functies. In de nieuwste versie kun je onder andere een achtergrond per chat instellen. Ook zijn er tientallen nieuwe wallpapers beschikbaar
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Al sinds de begindagen kun je in WhatsApp een achtergrond instellen. Deze wallpaper zie je in de chats, achter de berichtjes. WhatsApp biedt een selectie van een aantal achtergronden en effen kleuren, maar je kan ook een eigen foto instellen. Vanaf nu zijn er veel meer nieuwe functies bijgekomen, waaronder het instellen van een achtergrond per WhatsApp-chat. Op die manier kun je een gesprek ook makkelijk aan de achtergrond herkennen. Sinds eind oktober werd de functie getest in de beta, maar vanaf nu wordt de update naar iedere gebruiker uitgerold. Vanaf versie 2.20.130 kun je de nieuwe mogelijkheden gebruiken.

Nieuwe wallpaper-functies in WhatsApp: achtergrond per chat en meer

Met de nieuwe wallpaper-functies komt een wens voor veel gebruikers uit. In het detailscherm van elke chat, zowel groepsgesprekken als individuele chats, vind je de nieuwe optie Achtergrond en geluid. Je komt dan op een nieuw scherm, waar je voor die chat een andere achtergrond kan kiezen.

WhatsApp wallpaper per chat.

Je ziet daar ook meteen de nieuwe verdeling tussen de categorieën: Helder (landschapsfoto’s overdag, 32 stuks), Donker (landschapsfoto’s in de nacht, 29 stuks) en Effen kleuren. Bij de eerste twee vind je onderaan ook nog een knop naar het archief met oude achtergronden. Bij de effen kleuren heb je nog altijd de keuze uit 36 wallpapers. Ook nieuw is dat je bij de effen kleuren kan aangeven of je de zogenaamde WhatsApp-krabbels aan of uit wil zetten. Met de nieuwe wallpaperfuncties heeft WhatsApp dus tientallen nieuwe achtergronden beschikbaar gemaakt.

WhatsApp met nieuwe wallpapers.

Een andere interessante functie is dat je voor zowel de lichte als donkere modus van WhatsApp een aparte achtergrond in kan stellen. Als je met de donkere modus op je iPhone ingeschakeld naar de achtergrondinstellingen van WhatsApp gaat, zie je de optie om een achtergrond voor de donkere modus in te stellen. Daaronder staat ook een schuifknop, waarmee je de ‘helderheid’ van de wallpaper kan instellen. Op deze manier kan je een effen kleur kiezen en de regelaar helemaal naar rechts zetten voor een compleet zwarte chatachtergrond.

De nieuwe wallpaper-functies van WhatsApp zijn nu beschikbaar in de 2.20.130-versie.

Bekijk ook

WhatsApp achtergrond wijzigen: zo maak je WhatsApp écht zwart

In WhatsApp kun je zelf een achtergrond voor je chats instellen. In deze tip lees je hoe je de WhatsApp achtergrond kunt wijzigen en welke wallpapers er allemaal zijn. We laten je ook zien hoe je de achtergrond van WhatsApp echt zwart maakt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 30 november: Artikel bijgewerkt na start van de uitrol van de nieuwe WhatsApp-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 december 2020 om 14:31
Onderwerp
Categorie
Apps
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.