Bellen via WhatsApp.

WhatsApp verhoogt aantal deelnemers groepsbellen

Van vier naar acht personen

WhatsApp heeft het aantal deelnemers voor audio- en videobellen verhoogd. In plaats van vier personen kan een audio- of videogesprek bestaan uit acht personen.

Allerlei bedrijven en apps nemen maatregelen om onderhouden van contacten makkelijker te maken. Nu we al een tijdje niet meer met elkaar kunnen afspreken, zijn digitale middelen belangrijker dan ooit. WhatsApp wil nu ook zijn steentje bijdragen en gaat de functie om via WhatsApp te bellen verder verbeteren. Het aantal deelnemers wordt uitgebreid. In de nieuwste versie zijn de grotere groepen voor bellen beschikbaar.

WhatsApp verhoogt deelnemers bellen met groepen

Al sinds het begin van de introductie van groepsbellen in WhatsApp, kun je met maximaal drie anderen een gesprek voeren. Je kunt daardoor (video)bellen in een groep met maximaal vier personen. Maar nu andere diensten dit flink verhoogd hebben (in FaceTime kun je zelfs tot met 32 mensen tegelijk bellen), gaat WhatsApp hierin mee. Vanaf versie 2.20.50 kun je audio- en videobellen in een groep van in totaal acht personen. Je kan dus zeven vrienden of familieleden optrommelen voor een goed gesprek.

WhatsApp limiet bellen in groepen: 8 deelnemers totaal.

Om te kunnen (video)bellen met een grotere groep, moet iedereen wel de juiste versie van WhatsApp hebben. Voor iOS-gebruikers is dat versie 2.20.50 of nieuwer die nu in de App Store staat. Android-gebruikers moeten nog even geduld hebben, want de update staat nog niet in de Google Play Store. Wel kun je via de website van WhatsApp de nieuwste Android-versie downloaden.

Eerder deze maand voerde WhatsApp al stilletjes een wijziging door voor het bellen met een groep van vier personen of minder. Je kan nu vanuit een klein groepsgesprek direct op de belknop drukken, waarna alle deelnemers toegevoegd worden. Voorheen moest je nog eerst zelf de deelnemers aanvinken.

In onze tip over videobellen in WhatsApp lees je meer over de mogelijkheden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 28 april: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na beschikbaarheid van de update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2020, 10:06
Via Via WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.