WhatsApp-logo groen.

WhatsApp laat je nu tot 30 foto’s of video’s tegelijk versturen

Met de nieuwste versie van WhatsApp kun je tot dertig foto's en video's tegelijk versturen. Ook nieuw is dat je eenvoudiger losse onderdelen uit een chat kunt verwijderen.

WhatsApp-logo groen.
Afgelopen nacht heeft WhatsApp een nieuwe versie van haar app uitgebracht. Het gaat om versie 2.17.1 met de nodige verbeteringen, vooral wat betreft het versturen van berichten, foto’s en video’s. Met de nieuwe versie van WhatsApp kun je nu namelijk tot dertig foto’s en video’s tegelijk versturen. Ook is het mogelijk om berichten te verzenden terwijl je offline bent, zodat de berichten bij de ontvanger terecht komen zodra jij weer online bent.

Maximaal dertig foto’s en video’s tegelijk sturen in WhatsApp

Je kunt in een chatgesprek in WhatsApp meerdere foto’s en video’s tegelijk versturen. Met ingang van de nieuwe versie is dit aantal opgeschroefd van tien naar dertig stuks. Om meerdere foto’s en video’s tegelijk te versturen, selecteer je in een chatgesprek het plusje en kies je voor Foto- en videobibliotheek. Kies een foto of video en selecteer daarna linksonder opnieuw de plus. Tik nu de andere foto’s of video’s aan die je in één keer meer wil versturen.

Meerdere foto's tegelijk versturen in WhatsApp.

Bovendien kun je nu berichten sturen als je offline bent. Voorheen verscheen boven de chat de melding Wachten op netwerk als er een probleem met je internetverbinding was, waardoor je geen berichten kon versturen. Met de nieuwe versie kan dat wel, waardoor de verstuurde berichten in een wachtrij gezet worden. De berichten worden vervolgens verzonden zodra je weer een werkende internetverbinding hebt.

Makkelijker chats opruimen in WhatsApp

Tot slot is het vanaf deze versie een stuk makkelijker om je chats op te ruimen. Via Instellingen > Data- en opslaggebruik > Opslag in gebruik zie je een overzicht van alle chats en de bijbehorende grootte. Kies je hier voor een individuele chat, dan krijg je de optie Wis chat te zien. Je kunt daarna voor elk afzonderlijk onderdeel de inhoud wissen. Denk aan het wissen van enkel de gifs, gesproken berichten of locaties. Dankzij deze nieuwe functie is het eenvoudiger om chats snel op te ruimen.

Onderdelen uit chats verwijderen in WhatsApp.

De nieuwe versie van WhatsApp staat nu in de App Store. Ondertussen werkt WhatsApp ook nog aan een nieuwe Status-functie die vergelijkbaar is met Snapchat. Hiermee kun je met een foto die kort in beeld verschijnt, je status doorgeven aan je WhatsApp-contacten. Deze functie wordt de komende tijd nog uitgebreid getest, waardoor het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat WhatsApp deze functie aan iedereen beschikbaar stelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2017, 9:39
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.