WhatsApp-logo groen.

‘Ook WhatsApp krijgt Snapchat-achtige functie’

WhatsApp komt mogelijk met een nieuwe functie die veel wegheeft van Snapchat Verhalen genaamd WhatsApp Status. Met deze optie moet je met foto's je huidige status aan je contacten door kunnen geven.

WhatsApp-logo groen.
Snapchat heeft een duidelijke trend neergezet. Na Instagram en Facebook Messenger werkt ook WhatsApp aan een soortgelijke Snapchat Verhalen-achtige functie. Onder de naam WhatsApp Status moet je met een foto je huidige status kunnen doorgeven aan al je WhatsApp-contacten. De functie zit verstopt in de nieuwste beta van de Android-versie van WhatsApp.

WhatsApp met Snapchat-achtige WhatsApp Status

WhatsApp Status op Android.De naam WhatsApp Status komt je misschien bekend voor. Je kunt in WhatsApp namelijk bij je profiel al een statusbericht plaatsen, maar deze functie wordt momenteel door bijna niemand gebruikt. Een blik op je contactenlijst in WhatsApp laat waarschijnlijk veel dezelfde statusberichten zien, zoals Beschikbaar, Available of het vrij saaie Hey there! I am using WhatsApp. Maar WhatsApp lijkt nu dus wat te gaan doen met deze verouderde en weinig gebruikte functie.

In de nieuwste update van de Android-versie is namelijk een vernieuwde verborgen WhatsApp Status-functie te zien. Hier kun je vervolgens een foto uploaden die jouw status weergeeft. Dit lijkt daarom wat weg te hebben van Snapchat Verhalen en Instagram Stories, net als Messenger Day van Facebook. Je kunt meerdere foto’s uploaden in je status die gebruikers dan kunnen bekijken. Of de foto’s ook automatisch verdwijnen zoals bij Snapchat Verhalen en Instagram Stories, is niet duidelijk.

De functie is pas net ingebouwd in de nieuwste beta van WhatsApp voor Android, waardoor het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat de functie mogelijk voor iedereen beschikbaar komt. In december vorig jaar werd bijvoorbeeld al het eerste bewijs van videobellen in WhatsApp gespot, destijds ook in de beta van de Android-versie. Nu bijna een jaar later is videobellen nog steeds niet beschikbaar, al werkt het wel al in de meest recente beta van de iOS-versie van WhatsApp. De verwachting is dan ook dat videobellen binnenkort wel voor iedereen beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2016, 11:02
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.