Slimme Stekker Wemo met HomeKit

Wemo Mini Smart Plug met HomeKit binnenkort bij Apple

Apple heeft een nieuwe slimme stekker aan het assortiment toegevoegd. Het gaat om de Wemo Mini Smart Plug, die via WiFi verbinding maakt met internet. Wemo is een dochtermerk van Belkin.

Wemo Mini Smart Plug met HomeKit

Zodra de verkoop daadwerkelijk van start gaat wil Apple er €24,95 per stuk voor rekenen. Deze slimme stekker maakt direct verbinding met HomeKit en is vervolgens via de Woning-app en via andere HomeKit-toepassingen te bedienen. De foto’s wekken de indruk dat je een compleet stopcontact met twee aansluitingen krijgt, maar in werkelijkheid is het alleen de enkelvoudige stekker. Gek genoeg werkt het niet samen met de Wemo-app, maar alleen via Homekit.


Belkin’s Wemo is een wat minder bekende naam op het gebied van smart home. Toch brengt deze fabrikant al geruime tijd smart home-accessoires uit, die via de eigen Wemo-app aan te sturen waren. De accessoires zijn in Nederland nauwelijks verkocht (en waren ook moeilijk verkrijgbaar), maar deden het in de VS best goed.

Wemo Smart Plug met HomeKit

Met deze nieuwe stekker én met de steun van Apple achter de hand probeert Wemo het nu met een compleet nieuw HomeKit-accessoire. Je kunt er maximaal 2300 Watt op aansluiten en de stroomsterkte is maximaal 10 Ampère. De koppeling via WiFi moet zorgen voor een beter bereik en een snellere reactietijd in vergelijking met Bluetooth, maar let op dat het alleen werkt op de 2,4GHz frequentie. Een ander minpunt is dat je geen energieverbruik te zien krijgt, terwijl dat met stekkers van bijvoorbeeld Eve en VOCOlinc wel kan.

Wil je deze slimme stekker in een krappe ruimte kwijt, dan is het goed om te weten dat hij met 5,3 bij 5,7 centimeter nog best compact is. Qua prijs ligt deze slimme stekker in de middenmoot.

Bekijken: Wemo Mini Smart Plug (€24,95 bij Apple, de verkoop gaat binnenkort van start)

Wemo Smart Plug met HomeKit

Er zijn nog veel meer slimme stekkers en in onderstaande round-up vind je de belangrijkste die met HomeKit werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2021, 16:00
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, smart home, stekker

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.