watchOS 9.2: race route in Workout-app op Apple Watch

watchOS 9.2 laat je je eigen records verbreken met nieuwe workoutfunctie

watchOS 9.2 brengt een nieuwe functie naar de Workout-app. Met de nieuwe Race Route-functie kun je een eerdere hardloop- of fietssessie nog eens doen. Met realtime informatie kun je zo je eigen records verbreken.

De Apple Watch is een handig hulpmiddel om je workouts mee vast te leggen. Denk aan een stevige wandeling of zwemmen in een zwembad, maar ook buiten hardlopen of fietsen. Voor die laatste twee komt er binnenkort wat nieuws. In watchOS 9.2 zit de nieuwe Race Route-functie. Apple heeft deze functie eerder al aangekondigd en werd voor later dit jaar beloofd. MacRumors ontdekte dat de functie in de derde beta van watchOS 9.2 toegevoegd is.

Race Route in watchOS 9.2: hardlopen of fietsten tegen jezelf

De functie komt van pas als je vaak dezelfde route hardloopt of fietst. De Apple Watch houdt die route bij en stelt voor om dezelfde route nog een keer te doen. Tijdens zo’n Race Route krijg je tijdens de workout feedback, bijvoorbeeld of je achterloopt op de vorige keer dat je de route deed. Op deze manier kun je dus proberen jezelf te verslaan.

Apple Watch race route met kaart in de Workout app voor hardlopen

Deze optie is alleen beschikbaar voor hardloop- en fietsworkouts in de buitenlucht. Je vindt hem in watchOS 9.2 door in de Workout-app bij de desbetreffende training op de drie puntjes te tikken. Daar kun je het soort workout kiezen, zoals open doel, afstand of tijd. In watchOS 9.2 komt daar de Race Route-optie bij. Je ziet meteen een kaartje van de desbetreffende route.

Apple gaf in de Apple Watch Series 8-video al een kleine glimp van deze nieuwe functie. In de video zien we aan het begin een hardloper zijn workout doen en ingehaald worden door zichzelf, waarbij de stembegeleiding via z’n AirPods waarschuwt dat hij achterloopt op z’n vorige hardloopsessie.

https://www.youtube.com/watch?v=UfawgQJICU8

De nieuwe functie komt beschikbaar op alle Apple Watch-modellen die watchOS 9 kunnen draaien, dus vanaf de Apple Watch Series 4. We verwachten dat watchOS 9.2 met deze nieuwe functie in december voor iedereen beschikbaar komt. Lees ook ons overzicht van alle nieuwe sportfuncties in watchOS 9 of de nieuwe functies in iOS 16.2.

Bekijk ook

Hier zijn de 12 nieuwe sportfuncties in watchOS 9

De Apple Watch heeft er in watchOS 9 heel wat nieuwe fitness- en sportfuncties bij gekregen. Hier zetten ze de belangrijkste voor je op een rijtje.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.