WhatsApp groepsgesprek.

Stemmen maar: WhatsApp pollfunctie wordt nu voor iedereen uitgerold

Iets afspreken met een groep vrienden? WhatsApp heeft nu de pollfunctie uitgerold, waarin je deelnemers van een groepsgesprek kan laten stemmen op je eigen gekozen antwoorden.

Update 16 november 2022: Vanaf nu wordt de pollfunctie van WhatsApp uitgerold voor alle gebruikers. Controleer of je versie 22.23.76 van WhatsApp hebt en tik in een chat op de plusknop om een poll aan te maken. In onze tip lees je alles over hoe je in WhatsApp een poll kunt maken. Daarin lees je over de mogelijkheden, beperkingen en nog veel meer.

Bekijk ook

Poll maken in WhatsApp: peiling maken in chats doe je zo

WhatsApp heeft ook een pollfunctie. Iedereen kan in een chat een poll maken in WhatsApp, zowel in één-op-één chats als groepsgesprekken. Wij laten je zien hoe zo'n WhatsApp-poll werkt.

Sinds afgelopen voorjaar is bekend dat WhatsApp aan de pollfunctie werkt. Eerder deze maand werd de functie officieel aangekondigd en werd duidelijk dat het de komende maanden uitgerold zou worden. Vanaf nu is dus het moment om te kijken of jij de pollfunctie al hebt.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van maart 2022

De afgelopen jaren hebben WhatsApp-groepen steeds meer functies gekregen. Je kan meerdere beheerders aanwijzen of er zelfs voor kiezen dat alleen beheerders berichten mogen sturen.

WhatsApp pollfunctie in ontwikkeling

De pollfunctie is nu nog verborgen in de nieuwste betaversie, maar een screenshot verklapt al een beetje hoe de functie in zijn werk gaat. Je kan zelf een vraag voor de poll bedenken en daar de antwoorden bij opgeven. Wil je bijvoorbeeld met vrienden bepalen naar welke film jullie gaan of stemmen op welke dag het beste uitkomt, dan kan dat met deze functie. Je hebt dankzij de pollfunctie van WhatsApp geen externe tools of apps meer nodig.

WhatsApp pollfunctie.

Toch is er ook nog wel wat onduidelijkheid rondom de pollfunctie. Het is niet duidelijk hoeveel antwoordopties je kan opgeven, of iedereen in de groep een poll aan kan maken (of dat dit bijvoorbeeld alleen voorbehouden is aan beheerders) en of je bijvoorbeeld ook alleen de resultaten kan zien. Ook weten we niet of er bijvoorbeeld een tijdslimiet gesteld kan worden aan een poll. Maar dat de functie in ontwikkeling is, is zeker. De pollfunctie is alleen beschikbaar in WhatsApp-groepen en zijn ook beveiligd met end-to-end-encryptie, net als de rest van het gesprek. WhatsApp kan daardoor niet meekijken naar de poll of de resultaten.

WhatsApp werkt aan meerdere nieuwe functies, zo bleek de afgelopen maanden al. Zo komt WhatsApp met de Communities-functie, die in de tabbalk de plek inneemt van de Camera-knop.

Bekijk ook

WhatsApp start met nieuwe Community-functie (en nog drie andere nieuwe groepsfuncties)

WhatsApp is begonnen met de uitrol van de de nieuwe Community's-functie. De functie was eerder al aangekondigd en komt de komende maanden voor iedereen beschikbaar. Bovendien laat WhatsApp weten welke eerder gelekte functies binnenkort beschikbaar komen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 16 november: Artikel bijgewerkt na uitrol van de pollfunctie.
  • 2022 - 05 april: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info over de pollfunctie.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.