ABN AMRO Apple Pay gebruiken.

Apple Pay bij ABN AMRO nu ook voor zakelijke klanten

Zakelijke klanten van ABN AMRO kunnen vanaf nu ook met Apple Pay betalen, zo ontdekte iCulture. Bij concurrent Rabobank was het al meteen mogelijk om je zakelijke pas toe te voegen aan de Wallet-app, maar bij ABN AMRO duurde het wat langer: vier jaar na de introductie kun je ABN AMRO Zakelijk met Apple Pay gebruiken.

ABN AMRO ging in het najaar van 2019 van start als tweede bank waar je met Apple Pay kon betalen. Net als bij voorganger ING was er meteen ook teleurstelling: het werkte alleen met pinpassen van consumenten en zakelijke klanten waren uitgesloten. In 2022 kregen zakelijke ING-klanten de mogelijkheid om Apple Pay te gebruiken. Vanaf 16 november 2023 is dat ook mogelijk voor zakelijke klanten van ABN AMRO. Je kunt Apple Pay instellen met je zakelijke bankpas.

ABN AMRO Zakelijk nu met Apple Pay

Om Apple Pay als zakelijke ABN AMRO-gebruiker in te stellen, volg je dezelfde stappen als voor het instellen van je particuliere kaart. Zorg er eerst voor dat je de meest recente versie van de ABN AMRO-app hebt. Je doet daarna het volgende:

  1. Open de ABN AMRO-app. Zorg dat je ingelogd bent op je zakelijke account.
  2. Druk op de knop Profiel rechtsonder.
  3. Kies Betaalpassen en wearables.
  4. Tik Instellingen betaalpas.
  5. Kies de juiste pas.
  6. Tik op de knop Zet in Apple Wallet en doorloop de stappen zoals je die van Apple Pay gewend bent.

ABN AMRO zakelijk met Apple Pay

Als je meerdere zakelijke rekeningen hebt, kun je voor elk van deze rekening Apple Pay activeren. De zakelijke kaarten in de Wallet-app hebben helaas hetzelfde ontwerp als de particuliere kaarten. Als je zowel particuliere als zakelijke pasjes hebt, kun je de individuele kaarten alleen herkennen aan de laatste vier cijfers linksonder op de kaart. Deze zijn gelijk aan het pasnummer, dus die moet je dan wel uit je hoofd weten.

Zoals aangegeven is ABN AMRO een van de laatste banken die zakelijke Apple Pay aanbiedt. Bij de Rabobank was het al vanaf de start in 2019 mogelijk en ook bij Knab Zakelijk kan al veel langer Apple Pay gebruikt worden. Heb je vragen over Apple Pay? Lees dan onze Apple Pay FAQ.

Bekijk ook

Apple Pay FAQ: veelgestelde vragen over Apple's betaaldienst

De veelgestelde vragen over Apple Pay op een rijtje. Waar werkt het, hoe stel je het in en zijn er kosten aan verbonden? Hoe zit het met Rabobank en ABN AMRO? Vind alle antwoorden op al je vragen in onze uitgebreide Apple Pay FAQ!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.