Apple Pay met Apple Watch

ICS werkt aan Apple Pay-ondersteuning voor creditcards

Creditcarduitgever ICS werkt aan ondersteuning voor Apple Pay, zo kan iCulture bevestigen. ICS is uitgever van diverse Mastercards en Visa-kaarten voor meerdere banken en partijen, maar heeft ook zelf eigen creditcards.

Update 28 februari 2023: De ICS-app is nu bijgewerkt met Wallet-ondersteuning. We verwachten dat de Apple Pay-ondersteuning nu niet lang meer op zich laat wachten.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 6 februari 2023.

In Nederland ondersteunen bijna alle banken inmiddels Apple Pay. Een aantal banken biedt dit ook aan voor de creditcards, zoals ING en Rabobank. Sommige andere banken brengen niet zelf creditcards uit, maar werken hiervoor samen met ICS. Voorbeelden hiervan zijn ABN AMRO, SNS en Knab. Voor de ondersteuning van Apple Pay, zijn deze banken dus afhankelijk van de ondersteuning van ICS. Maar er is nu goed nieuws, want iCulture kan bevestigen dat ICS inmiddels werkt aan ondersteuning voor Apple Pay.

ICS werkt aan Apple Pay

ICS wordt op social media regelmatig gevraagd naar de ondersteuning van Apple Pay. Tot afgelopen najaar kon ICS niks zeggen over het eventueel aanbieden van Apple Pay met de door ICS uitgegeven kaarten. Maar de afgelopen maanden leek het erop dat ICS concrete plannen had om Apple Pay te ondersteunen. In meerdere tweets heeft de creditcarduitgever laten weten “bezig te zijn met Apple Pay”. Maar dergelijke beloftes zijn door klantenservices wel vaker gemaakt, dus hebben wij contact opgenomen met ICS voor de officiële bevestiging. De ICS-woordvoerder bevestigt tegenover iCulture dat Apple Pay-ondersteuning er inderdaad aan komt:

Het klopt inderdaad dat wij betalingen met onze credit card via Apple Pay mogelijk willen maken. We werken hieraan, maar kunnen nog niet zeggen wanneer we Apple Pay aanbieden.

Op Twitter zegt de klantenservice dat het gepland staat voor 2023, maar een concrete timing is er dus nog niet. We hebben ook nagevraagd welke kaarten ondersteuning gaan krijgen en of dit bijvoorbeeld geldt voor alle door ICS uitgegeven creditcards, waaronder die van andere banken zoals ABN AMRO en SNS. De woordvoerder heeft daar geen inhoudelijke reactie op gegeven, maar op Twitter zegt ICS dat ze het “in één keer willen aanbieden voor al onze cards”.

Zodra er meer bekend wordt wanneer ICS exact begint met de ondersteuning van Apple Pay, lees je dat op iCulture. In de tussentijd kun je op iCulture onze Apple Pay FAQ lezen of alles uit Apple’s betaaldienst halen met onze Apple Pay tips.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
19 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.