Apple Pay met Apple Watch

ICS start met Apple Pay: deze creditcards zijn geschikt

Creditcarduitgever ICS ondersteunt vanaf nu Apple Pay. Eerder bevestigde ICS tegenover iCulture al dat Apple Pay eraan zat te komen, maar vanaf nu is dit in te stellen. Onder andere de eigen ICS-creditcard als de ABN AMRO Creditcard zijn geschikt, zo kan iCulture melden naar aanleiding van onze test en lezerstips.

Al in februari van dit jaar kon iCulture melden dat ICS werkt aan Apple Pay-ondersteuning voor creditcards. Een releasetiming kon op dat moment niet gemeld worden. De afgelopen weken zagen we echter dat er achter de schermen gewerkt werd aan de uitrol van Apple Pay bij ICS, onder andere met ondersteuning voor de Wallet-app. Vanaf vandaag zijn de eerste ICS-creditcard geschikt gemaakt voor Apple Pay. Lees hier hoe je het instelt.

ICS creditcards met Apple Pay: creditcards ABN AMRO, SNS en meer

In Nederland ondersteunen bijna alle banken inmiddels Apple Pay. Een aantal banken biedt dit ook aan voor de creditcards, zoals ING en Rabobank. Sommige andere banken brengen niet zelf creditcards uit, maar werken hiervoor samen met ICS. Voorbeelden hiervan zijn ABN AMRO, SNS en Knab. Voor de ondersteuning van Apple Pay, zijn deze banken dus afhankelijk van de ondersteuning van ICS. Vanaf vandaag ondersteunt creditcarduitgever ICS Apple Pay, zo blijkt uit de instellingen van Apple Pay op de iPhone. Wij hebben kunnen bevestigen dat in ieder geval de eerste ICS-kaarten geschikt zijn.

Inmiddels heeft ICS met een persbericht de komst van Apple Pay officieel bevestigd.

Op dit moment kun je in ieder geval deze ICS-kaarten aan Apple Pay toevoegen:

 • ICS Creditcard (alle varianten)
 • ANWB Creditcard
 • ABN AMRO creditcard*
 • SNS/Regiobank/ASN creditcard*
 • Knab creditcard*

*Lezers bevestigen ons dat het toevoegen ook lukt bij deze creditcards

Heb je een geschikte creditcard? Dan kun je hem als volgt toevoegen. In dit voorbeeld gebruiken we de eigen ICS Creditcard via de ICS-app:

 1. Open de ICS-app.
 2. Er verschijnt een melding dat Apple Pay beschikbaar is. Tik op Voeg uw Card toe.
 3. Zie je de melding niet? Tik dan op Meer > Apple Pay.
 4. Je ziet nu jouw beschikbare creditcard. Tik op Voeg toe aan Apple Wallet en doorloop de stappen.
ICS Apple Pay instellen en toevoegen

Ook geschikt voor contant geld opnemen met Apple Pay

Op haar pagina met veelgestelde vragen zegt ICS dat haar Apple Pay-kaart ook geschikt is voor het opnemen van contant geld, mits de automaat daar geschikt voor is. Sinds oktober rolt Geldmaat (de gele automaten voor storten en opnemen van geld) de ondersteuning voor contactloos geld opnemen uit. Om te beginnen bij de eigen Geldmaatwinkels. De komende maanden wordt dit ook bij andere winkels met een Geldmaat-automaat uitgerold, zoals supermarkten en boekhandels. Banken bepalen echter zelf of en wanneer ze ondersteuning bieden voor contactloos geld opnemen. Bij ICS is dat dus het geval. Andere banken zoals ABN AMRO of ING kiezen vaak een andere methode, zoals de cashcode (ING) of het scannen van een QR-code (ABN AMRO).

Wil je meer weten over Apple Pay? Dan kun je onze Apple Pay FAQ lezen of alles uit Apple’s betaaldienst halen met onze Apple Pay tips.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Revisiegeschiedenis:

 • 2023 - 05 december: Artikel bijgewerkt na de start van Apple Pay bij ICS.
 • 2023 - 28 november: Artikel bijgewerkt na ondersteuning Wallet-app in de apps van ICS.
 • 2023 - 25 juli: Update toegevoegd over de status van Apple Pay bij ICS.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 51 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.