Meerdere ING Apple Pay kaarten met icoontjes

Handig: ING Apple Pay-kaarten vanaf nu makkelijker te herkennen dankzij icoontjes

ING heeft een handige nieuwe functie voor Apple Pay-gebruikers die meerdere rekeningen hebben. Je kan nu namelijk zelf je Apple Pay-kaarten personaliseren met een icoontje, zodat ze makkelijker te onderscheiden zijn.

Apple Pay is voor heel veel Apple-gebruikers inmiddels de standaardmethode om te betalen in winkels. Het werkt handig en betrouwbaar en het wordt inmiddels door bijna elke bank ondersteund. Er was alleen wel één nadeel. Als je meerdere rekeningen bij dezelfde bank hebt, is het lastig om je virtuele passen van elkaar te onderscheiden. Zeker als ze in de stapel in de Wallet-app staan, waardoor de vier cijfers op de pas niet zichtbaar zijn. ING heeft daar na al die jaren nu eindelijk iets op bedacht: het toevoegen van een icoontje aan je Apple Pay-kaart.

ING Apple Pay-kaarten herkennen en personaliseren

De nieuwste functie is toegevoegd in de meest recente update van ING-bankieren. In de Apple Pay-instellingen kun je per pas een icoontje toevoegen, die in de rechter bovenhoek zichtbaar is. Je kan in totaal kiezen uit vijf verschillende icoontjes: een enkel poppetje (bijvoorbeeld voor je eigen rekening), twee poppetjes (handig voor een gezamenlijke rekening), een hartje, sterretje of een gebouw (handig voor een zakelijke pas). Deze verschijnt dan dus in de rechter bovenhoek van de Apple Pay-kaart. Hierdoor weet je veel makkelijker welke pas bij welke rekening hoort, zonder dat je de laatste vier cijfers van het rekeningnummer hoeft te onthouden of te onthouden welke pas op welke plek staat.

Het personaliseren van je ING Apple Pay-kaarten doe je zo:

  1. Open de de ING Bankieren-app. Zorg dat je de meest recente appupdate hebt.
  2. Log in en tik op Service > Je app-instellingen > Apple Pay.
  3. Kies Betaalpas en kies de pas/rekening die je wil personaliseren.
  4. Tik vervolgens op Icoon aan pas toevoegen.
  5. Kies het icoontje en tik op Opslaan.
ING Apple Pay kaarten herkennen en personaliseren met icoontjes

De wijziging is meteen zichtbaar op je Apple Pay-kaart in de Wallet-app, zowel op je iPhone als op de Apple Watch. Ook verschijnt het icoontje op de Apple Pay-kaarten die je op de iPad en Mac hebt toegevoegd. Het is niet mogelijk om een icoontje toe te voegen aan een creditcard.

Dit doen andere banken

bunq was één van de eerste die een mogelijkheid biedt om je Apple Pay-kaarten te personaliseren. Je kan daar een gekleurd lijntje toevoegen aan je individuele passen, zodat je ze ook makkelijker kan herkennen. De Rabobank voegt automatisch de tekst Gezamenlijke rekening toe in de rechter bovenhoek aan een pas die hoort bij een en/of-rekening. ABN AMRO en andere Nederlandse banken bieden nog geen optie om je Apple Pay-kaarten te personaliseren.

Lees ook onze tip over hoe je Apple Pay-kaarten van dezelfde bank kan herkennen.

Bekijk ook

Zo kun je meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen

Heb je meerdere bankpassen van dezelfde bank bij Apple Pay? Dan kan het lastig zijn om de juiste Apple Pay kaart te herkennen. In dit artikel geven we tips hoe je je Apple Pay kaarten herkent.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.