Sonos Era 100 in wit

Sonos verwijdert twee populaire iPhone-functies uit de app

Sonos heeft een update van de Sonos S2 iPhone-app uitgebracht. De fabrikant van multiroom-speakers haalt twee functies weg uit de app. En daar zullen iPhone-gebruikers niet blij mee zijn.

Sonos-bediening vanaf toegangsscherm weggehaald

De update 15.6 van de Sonos S2-app bevat geen nieuwe functies, maar haalt er juist twee weg. Ten eerste is de bediening vanaf het toegangsscherm weggehaald. Hierdoor krijg je niet meer de ‘Now Playing’-weergave te zien. Daardoor kun je niet meer zo gemakkelijk van nummer veranderen. Je zult eerst de iPhone moeten ontgrendelen en de Sonos-app starten. Dit is een stuk omslachtiger dan voorheen.

Volume niet meer te regelen met hardwareknoppen

Een andere niet zo welkome wijziging is dat het niet meer mogelijk is om het volume van de actieve Sonos-speakers te regelen met de volumeknoppen van de iPhone. Zelfs als je de Sonos-app geopend hebt op je iPhone, kun je de volumeknoppen aan de zijkant van de iPhone niet gebruiken. Dit geldt voor losse speakers en voor speakergroepen. Je kunt de knoppen alleen nog gebruiken voor de audio die op de iPhone zelf wordt afgespeeld.

Sonos-app met schuifjes voor volume

Dit schrijft Sonos er zelf over op de supportpagina:

We’ve removed the ability to control the Sonos app for iOS using lock screen controls and device hardware buttons. The way these features were architected do not meet Apple’s experience guidelines for developers and no longer offer a reliable control experience.

Sonos Era 300 met iPhone-app

Volgens Sonos heeft de beslissing om deze functies weg te halen, te maken met het feit dat ze niet voldeden aan de richtlijnen van Apple. Het gebruik ervan was daardoor niet betrouwbaar en het kon wel eens gebeuren dat ze haperden of niet werkten.

Toch zit er wel iets positiefs in de update: het geheugengebruik van bepaalde speakers wordt geoptimaliseerd. Het kan daardoor iets langer duren om deze updates te installeren en de speakers weer opnieuw op te starten. Het gaat om de volgende modellen:

  • Play:1
  • Play:3
  • Sonos Boost
  • Sonos Connect
  • Connect:Amp
  • Sub 1e en 2e generatie

Het gaat hier om wat oudere Sonos-producten, die vanaf nu wat beter omgaan met hun interne geheugen.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.