Safari-profielen

Safari 17 met nieuwe functies beschikbaar voor macOS Ventura en macOS Monterey

Je kunt Safari 17 nu ook gebruiken met macOS Ventura of macOS Monterey. Je hebt dan geen macOS Sonoma nodig om toch de nieuwe functies te kunnen gebruiken.

Update 27 september 2023: Nadat er eerder al een beta was, is Safari 17 nu beschikbaar voor alle gebruikers met macOS Ventura en macOS Monterey. Hierdoor zijn de belangrijkste vernieuwingen van Safari ook beschikbaar als je geen macOS Sonoma wil of kan gebruiken. Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies van Safari 17:

  • Gebruik van Safari-profielen
  • Verbeterde privémodus (onder andere het vergrendelen van privébrowsen)
  • Verbeterde zoekfunctie
  • Meerdere tabbladen tegelijk selecteren en verplaatsen

Safari 17 is gratis beschikbaar via Systeeminstellingen > Algemeen > Software-update. Je hebt dus geen macOS Sonoma nodig, want je kunt de update apart downloaden en installeren.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 3 augustus 2023
Safari 17 is een grote nieuwe update voor de Mac, waarin talloze nieuwe functies zitten die Safari nog prettiger maken. Maar voor de nieuwste Safari-functies heb je eigenlijk helemaal niet per se de nieuwste macOS-versie nodig. Apple brengt namelijk elk jaar al in september de nieuwste Safari-update uit voor de voorgaande macOS-versies. Dat zal dit jaar niet anders zijn, maar als je niet tot september wil wachten kun je nu ook al de beta van Safari 17 downloaden.

Safari 17 voor macOS Ventura en macOS Monterey

Safari 17 biedt bijvoorbeeld de nieuwe Profielen-functie. Daarmee kun je verschillende profielen aanmaken (bijvoorbeeld voor werk, school of privé) en daar je openstaande tabbladen in verdelen. Door van profiel te wisselen, krijg je niet de tabbladen in beeld die je voor je werk nodig hebt terwijl je in privétijd iets op wil zoeken.

Bekijk ook

Zo werken de Safari-profielen: meer controle over je tabbladen

Safari-profielen maken het gemakkelijker om werk en persoonlijk internetten gescheiden te houden. Op de iPad komen Safari-profielen ook erg van pas, als meerdere mensen het apparaat gebruiken. We leggen uit hoe het werkt.

Ook ondersteunt Safari 17 het delen van wachtwoorden en passkeys met anderen, is de zoekfunctie verbeterd en kun je meerdere tabbladen tegelijk selecteren om ze te verplaatsen of een tabgroep aan te maken. Ook is er een nieuwe Safari-widget voor je leeslijst. Hou er wel rekening mee dat niet alle nieuwe Safari-functies beschikbaar zijn, want voor sommige is wel macOS Sonoma vereist. Denk aan het toevoegen van webapps aan je Dock.

Lees ook ons artikel over de nieuwe functies in Safari in iOS 17, iPadOS 17 en macOS Sonoma.

Bekijk ook

Ontdek deze 7 nieuwe Safari-functies in iOS 17 en macOS Sonoma: verbeterde privébrowsing, profielen en meer

Safari krijgt er in iOS 17 en macOS Sonoma weer flink wat nuttige nieuwe functies en verbeteringen bij. Zo wordt privébrowsing flink verbeterd en komt er een nieuwe profielenfunctie. Maar er is meer voor Safari in iOS 17 en macOS Sonoma en hier lees je er alles over.

Nu nog als beta, binnenkort voor iedereen

Apple brengt Safari 17 uit voor macOS Ventura en macOS Monterey, zodat die versie goed samenwerkt met Safari in iOS 17 en iPadOS 17 voor iPhone en iPad, ook als jouw Mac niet geschikt is voor macOS Sonoma. Momenteel is de vierde beta beschikbaar van Safari 17 en je kunt hem hier downloaden. Hou er wel rekening mee dat deze beta je huidige Safari 16-versie vervangt. Wil je sommige nieuwe functies van Safari testen naast de huidige stabiele versie? Dan kun je beter de Safari Technology Preview downloaden.

Bekijk ook

Zo kun je Safari Technology Preview installeren naast de normale Safari-browser

Probeer de Safari Technology Preview, een speciale versie van de Safari-browser vol experimentele functies. Hier lees je hoe je Technology Preview kunt installeren, wat het verschil is met de Safari beta's en hoe je het zit met updates.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 27 september: Artikel bijgewerkt na de release van Safari 17 voor macOS Ventura en macOS Monterey.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.