watchOS 10 Update

Apple brengt watchOS 10.0.2 uit voor nieuwste modellen

Een paar dagen nadat watchOS 10.0.1 is verschenen brengt Apple alweer watchOS 10.0.2 uit. Deze update lijkt alleen bedoeld voor de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2.

Het gebeurt wel vaker dat Apple kleine bugfix-updates voor de Apple Watch uitbrengt, maar in dit geval komen ze wel erg snel achter elkaar. Het is nog maar een paar dagen geleden dat watchOS 10.0.1 uitkwam, waarin enkele bugs waren opgelost. Nu is er watchOS 10.0.2 voor de nieuwste Apple Watch-modellen. Volgens de releasenotes lost watchOS 10.0.2 bugs op en bevat het belangrijke beveiligingsupdates, zonder in detail te treden.

watchOS 10.0.2 beschikbaar

De update heeft buildnummer 21R371, terwijl eerder al buildnummer 21R360 verscheen. Er was hoop dat deze update een bug oplost waarbij weercomplicaties geen info toonden, maar de eerste reacties zijn teleurstellend. Bij sommige mensen werkten de complicaties korte tijd goed, maar daarna traden er toch weer problemen op. Waarschijnlijk lost de update wel een probleem op met datatransfers, zoals in iOS 17.0.2 is gefixt.

Releasenotes watchOS 10.0.1

Voor de volledigheid vind je hier nog de volledige releasenotes die (zoals aangegeven) niets verklappen over wát er precies is opgelost.

Deze update biedt probleemoplossingen en belangrijke beveiligingsupdates voor je Apple Watch.
Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

De genoemde pagina waar je meer details zou kunnen lezen, is nog niet bijgewerkt voor watchOS 10 van 18 september en maakt ook nog geen melding van 10.0.2.

watchOS 10.0.2 downloaden

Om de update uit te voeren op je Apple Watch Ultra, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch Ultra zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

watchOS 10

watchOS 10 is de grote update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2023 verschijnt. watchOS 10 is aangekondigd tijdens de WWDC 2023 en bevat veel grote en belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe widgets en een slimme stapel, is de bediening vernieuwd met het Bedieningspaneel bij de zijknop, hebben bijna alle standaardapps een nieuwe look gekregen en nog veel meer. In ons overzicht met de beste watchOS 10-functies, lees je er veel meer over. De update verschijnt voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Hier lees je alles wat we al weten over watchOS 10 en lees je meer over het besturingssysteem voor de Apple Watch.

watchOS 10

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.