MacBook gebruikers today at Apple

Deze Macs zijn geschikt voor macOS Ventura

Er zijn afvallers
Welke Macs krijgen volgende week een update naar macOS Ventura? De update is bijna te downloaden, maar controleer voor de zekerheid even of jouw Mac wel geschikt is.

Bij de Mac is het altijd lastig te voorspellen welke modellen wel en niet de overstap maken naar de eerstvolgende grote nieuwe update, omdat het zoveel modellen zijn en er is niet altijd een peil op te trekken. Volgende week maandag staat macOS Ventura op de planning voor alle geschikte Macs. Maar wat zijn de geschikte Macs voor macOS Ventura? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Dit zijn de geschikte Macs voor macOS Ventura

Helaas zijn er wat afvallers ten opzichte van macOS Monterey, de grote update van vorig jaar. De onderstaande modellen kun je updaten naar macOS Ventura:

MacBook Air 2022 kleuren.

Afvallers

Zoals gezegd zijn er dus afvallers, waaronder een paar populaire modellen. Heb je een Mac uit het onderstaande lijstje? Dan is macOS Monterey voor jou helaas de laatste grote update.

Deze update betekent dus dat de eerste MacBook Pro’s met usb-c en de Touch Bar nu afvallen. We hadden gehoopt dat deze nog een jaar mee zouden gaan, maar deze Macs is een minder lang leven beschoren dan gehoopt. Een andere grote afvaller is de cilindervormige Mac Pro uit 2013. Deze heeft het in jaartallen verreweg het langst volgehouden van alle Macs.

Apple brengt voor deze Macs overigens nog wel beveiligingsupdates uit wanneer dat nodig is. Nieuwe functies hoef je echter niet te verwachten voor deze modellen.

Weet je niet precies welke MacBook je hebt? Lees dan ons overzicht met alle MacBook-modellen. We hebben ook een apart overzicht van Mac-desktopmodellen, waarin je leest hoe je kan checken welke Mac-desktop je hebt.

Lees ook ons overzicht van macOS Ventura.

Bekijk ook

macOS Ventura: de grote Mac-update van 2022

macOS Ventura is de grote update voor de Mac in 2022. Welke functies zitten er in Ventura, ook wel bekend als macOS 13? Dat lees je hier!

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.