Safari Technology Preview is een ontwikkelaarsversie van Safari.

Zo kun je Safari Technology Preview installeren naast de normale Safari-browser

Probeer de Safari Technology Preview, een speciale versie van de Safari-browser vol experimentele functies. Hier lees je hoe je Technology Preview kunt installeren, wat het verschil is met de Safari beta's en hoe je het zit met updates.

Met Safari Technology Preview kun je nieuwe functies in de Safari-browser proberen, die nog niet officieel beschikbaar zijn gesteld. Deze tip legt uit hoe je de Safari Technology Preview kunt installeren en wat je er vervolgens mee kunt doen.

Safari Technology Preview: wat is het?

De Safari Technology Preview is een speciale versie van Safari, die gericht is op gevorderde Mac-gebruikers. Je krijgt met hiermee alvast een indruk van toekomstige Safari-functies. De versies zijn minder stabiel dan de normale Safari-browser maar dat is voor de beoogde gebruikers zoals ontwikkelaars niet het belangrijkste. Zij willen vooral nieuwe functies kunnen testen.

Safari Technology Preview vervangt dan ook niet de normale Safari-browser, maar is vooral bedoeld om te experimenteren en testen, voordat iets in de algemene Safari-browser wordt ingevoerd. Google heeft iets soortgelijks met de Chrome Canary-browser.

Bekijk ook

Apple's Safari Technology Preview is een speciale browser voor ontwikkelaars

Apple brengt de speciale webbrowser Safari Technology Preview voor ontwikkelaars uit. Daarmee kunnen ontwikkelaars zien welke nieuwe functies eraan komen.

Verschil Safari Technology Preview en Safari Beta

Naast deze Technology Preview heeft Apple nog een andere vroege versie van Safari beschikbaar, namelijk in de macOS beta’s. Hier kun je als publieke betatester ook aan meedoen. Hierin vind je een betaversie van de Safari-browser. In elke nieuwe macOS-versie zitten wel weer verbeteringen voor Safari en met de beta kun je dit alvast proberen.

Het verschil tussen Safari Technology Preview en Safari Beta is als volgt: in de Technology Preview vind je experimentele functies die misschien nooit in de officiële versie terechtkomen. In de betaversie vind je functies die wel bedoeld zijn om in de normale Safari-browser toe te voegen, maar die eerst nog wat uitgebreider moeten worden getest.

Voor de betaversie van macOS zul je je moeten aanmelden voor het betaprogramma en moet je beschikken over een ontwikkelaarsaccount (Apple Developer-account). Vervolgens heb je alleen de beschikking over de betaversie van de Safari-browser. Je kunt niet gelijktijdig de normale Safari-browser gebruiken.

Bij de Safari Technology Preview is dat anders. Iedereen kan het downloaden, naast de normale Safari-browser. Je kunt dus beide browsers blijven gebruiken.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

Zo kun je Safari Technology Preview installeren

Neem deze stappen om de Technology Preview op je Mac te installeren:

  1. Ga naar de Safari Developer-downloadpagina (deze vind je hier).
  2. Kies de versie voor Sierra of High Sierra.

Safari Technology Preview

  1. Download het geschikte installatiebestand (.dmg).
  2. Start de installatie en volg de stappen op het scherm.
  3. Na installatie vind je de Safari Technology Preview in de normale map Programma’s (Applications) op je Mac.

Safari Technology Preview is te herkennen aan het paarse icoontje. Je kunt Safari en Safari Technology Preview naast elkaar gebruiken. Het zijn verschillende apps.

Safari Technology Preview

Safari Technology Preview updaten

Apple brengt regelmatig nieuwe versies van de Technology Preview uit. Deze vind je in de Mac App Store bij het onderdeel Updates, net als bij andere updates van apps. Vaak zitten er foutoplossingen in en regelmatig ook nieuwe functies. Je leest erover in de releasenotes die je te zien krijgt bij het installeren en op de eerder genoemde downloadpagina.

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari