Porsche Cayenne CarPlay inbouw

Porsche vernieuwt CarPlay-systemen voor klassiekers zoals de 911

Porsche heeft een nieuwe reeks CarPlay-systemen aangekondigd, die achteraf ingebouwd kunnen worden. Deze aftermarket-modellen zijn verkrijgbaar in Europa in 1-DIN en 2-DIN varianten.

Update 20 januari 2023: Porsche heeft het Porsche Classic Communication Management Plus-systeem een update gegeven. Het betreft hier een CarPlay inbouwsysteem, bedoeld voor mensen met een Boxster, Cayman of Cayenne. Het PCCM Plus-systeem kan achteraf worden ingebouwd en is geschikt voor de 997 Porsche 911 (verkocht tussen 2004 en 2012), de 987 Porsche Boxster (verkocht tussen 2005 en 2012), de Porsche Cayman uit 2005-2008 en de eerste generatie Porsche Cayenne van 2003-2008. Deze vervangt het originele audiosysteem in dubbel DIN-formaat. Het apparaat kan muziek afspelen via Bluetooth en usb-sticks. Het systeem kost rond $1.500 in de VS en moet bij voorkeur door een dealer worden ingebouwd. In 2020 bracht Apple soortgelijke CarPlay-kits voor eerdere auto’s uit, teruggaand Porsche 911’s uit de jaren zestig!

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 23 april 2020.

Stop CarPlay in je Porsche-klassieker

Door het formaat passen ze in vrijwel elke Porsche-klassieker. Normaal koop je dergelijke aftermarket systemen van fabrikanten als Alpine en Pioneer, maar dat sluit misschien niet zo mooi aan op je klassieke Porsche. De autofabrikant maakt ze daarom zelf. Het 1-DIN systeem heeft een 3,5-inch touchscreen, twee draaiknoppen en zes normale knoppen. Het ziet eruit als een klassieke radio. Het past in bijna alle modellen, van de 911 uit de jaren zestig tot de 933.

De dubbele DIN-versie heeft een groter 7-inch touchscreen, maar met dezelfde knoppen. Deze past in de 996, 911 en de 986 Boxster. De CarPlay-systemen bieden ook Bluetooth en DAB+ voor je Porsche. Er zit een USB-poort in, een AUX-poort en een SD-kaartslot.

Het systeem heet Porsche Classic Communication Management (PCCM) en het brengt alle hedendaagse techniek van een entertainmentsysteem naar het enkele DIN-formaat. Het dubbele DIN-systeem heet Porsche Classic Communication Management Plus, iets wat Porsche nog niet eerder heeft gedaan.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het kost je wel een flinke hoeveelheid knaken. De 1-DIN variant kost €1439,89 en voor het dubbele DIN-formaat moet je €1606,- uitgeven. Ze zijn alleen verkrijgbaar in Europa, hoewel het 1-DIN-model op termijn ook naar de Verenigde Staten komt, met ingebouwde SiriusXM-radio.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.