Ondersteuning voor eerste generatie Hue-bridge stopt: dit betekent het voor jou

Philips stopt met de ondersteuning van de oudere Hue-bridge. De ronde bridge werd jaren geleden uitgebracht, maar binnenkort kun je deze niet meer gebruiken. Dit verandert er voor jou.

Philips Hue stopt met ronde eerste generatie Hue-bridge

Om al je Hue-lampen te kunnen bedienen, staan ze in verbinding met de bridge. Dit is een klein kastje dat verbonden is aan je router, zodat je je lampen kan bedienen als je verbonden bent met je netwerk én als je buitenshuis bent. De eerste generatie Hue-bridge werd in 2012 uitgebracht, maar binnenkort moet iedereen zijn Hue-lampen overzetten naar de nieuwere bridge.

Op haar pagina heeft Hue laten weten dat de ondersteuning voor de eerste ronde bridge ten einde komt. Sinds eind april worden er geen updates meer uitgebracht voor nieuwe functies voor de oorspronkelijke bridge. Heb je nog zo’n oude bridge, dan kun je nu nog bijna een jaar gebruikmaken van de huidige functies. Er verschijnen dan ook nog wel updates voor beveiliging voor de bridge, evenals voor de samenwerking met de Hue-app.

Vanaf 30 april 2020 komt er echt een einde aan de ronde bridge. Er verschijnen dan helemaal geen software-updates meer en je kan je lampen dan ook niet meer op afstand bedienen. De functies blijven dan nog beperkt tot het binnenshuis bedienen van de lampen via de speciale versie van de Hue-app, die alleen geschikt is voor deze ronde bridge.

Voor gebruikers van de huidige vierkante bridge verandert er niets.

Philips waarschuwt dat de oude bridge kan blijven met oudere versies van de apps en andere software, maar de veiligheid kan niet gegarandeerd worden. Op de eerder genoemde pagina somt Philips de verdere ondersteuning van alle bridges op.

Veel voordelen aan de vierkante bridge
Een losse nieuwe Hue-bridge heeft een aantal voordelen. Voor Apple-gebruikers betekent dit ondersteuning voor HomeKit, dat niet mogelijk was met de eerste generatie bridge. Bovendien kun je dan rekenen op jarenlange ondersteuning en de nieuwste functies als die toegevoegd worden aan de Hue-app. De vierkante en huidige Hue-bridge is bij een aantal winkels te bestellen:

De bridge is ook beschikbaar in combinatie met een set lampen. Zo is er een set met een E14-duopack (€91,40) of een set met de twee E14-lampen en een dimmer (€113,39). Uiteraard zijn er ook nog diverse startersets met diverse gekleurde lampen, maar die zijn vaak een stuk duurder (€239).

In onze aparte tip lees je hoe je van de oude Hue-bridge moet overstappen naar de nieuwe bridge. Meer over Philips Hue lees je in ons uitgebreide uitlegartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2019, 13:07
Bron Bron Philips
Categorie Accessoires
Onderwerp philips hue

Philips Hue

Lees alles over Philips Hue, de slimme lampen met HomeKit-bediening. Check de Philips Hue-accessoires en welke mogelijkheden er zijn voor de lampen, sensoren, dimmers en lichtknoppen. Alles over verkrijgbaarheid, prijzen en meer.

Philips Hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.