Philips Hue Bridge, vierkant model 2015

Philips Hue-lampen overzetten naar nieuwe Hue Bridge 2.0

Deze tip legt uit hoe je bestaande Philips Hue-lampen kunt overzetten van de oude Hue Bridge naar de nieuwe Bridge 2.0 met HomeKit-ondersteuning.

Philips Hue Bridge, vierkant model 2015
Nu Philips een nieuwe Hue Bridge 2.0 met HomeKit-ondersteuning heeft uitgebracht, willen veel mensen overstappen. Heb je al een aantal Philips Hue-lampen, dan kun je ze gewoon blijven gebruiken. Wel moet je alle bestaande lampen overzetten naar de nieuwe Hue Bridge 2.0. In deze tip lees je hoe je kunt overstappen op zo’n nieuwe Bridge, zonder dat je de instellingen kwijtraakt.

Hue-lampen overzetten van oude Bridge naar nieuwe Bridge 2.0

Deze stappen moet je nemen om je lampen over te zetten op de nieuwe Bridge, die sinds oktober 2015 verkrijgbaar is in de winkel.

  1. Zorg dat je oude Hue Bridge nog is aangesloten op het elektriciteitsnet en op Ethernet. Trek nog niet los, want je wilt de instellingen immers meenemen.
  2. Sluit je nieuwe Bridge aan op het elektriciteitsnet en op Ethernet. Je kunt hiervoor een extra Ethernet-kabel in de router steken of even tijdelijk een Ethernet-kabel van een ander apparaat gebruiken, bijvoorbeeld de tv of een gameconsole.

Hue Bridge 2.0 inpluggen

  1. Start de Hue-app op je iPhone of iPad.
  2. Er verschijnt nu een melding dat er een nieuwe Bridge is aangetroffen. Gebeurt dat niet, dan kun je de nieuwe Bridge ook via het zijmenu activeren (zie pijl).

Philips Hue bridge aansluiten Philips Hue Bridge overzetten

  1. Je ziet nu een scherm om het transfer-proces te starten. Druk op ‘Prepare transfer’.
  2. De overdracht wordt nu voorbereid. Dit zie je aanmeldingen op het scherm.

Philips Hue: deze stappen moet je doorlopen om de lampen over te zetten Philips Hue transfer: de oude bridge wordt voorbereid.

  1. Je moet nu volgens de instructies op het scherm achtereenvolgens op de knop van de oude en nieuwe Hue Bridge drukken.
  2. Heb je een startpakket met lampen en Bridge gekocht, dan moet je eerst de nieuwe Bridge resetten om te zorgen dat de reeds aanwezige koppeling met de nieuwe lampen wordt verbroken. Druk hiervoor op de resetknop aan de onderkant van de nieuwe Bridge. Je hebt hiervoor een paperclip, oorbel, Apple’simtool of ander puntig voorwerp nodig

Philips Hue transfer: druk op de knop van de Bridge Philips Hue Bridge: als je een pakket met lampen hebt gekocht, moet je die eerst ontkoppelen

  1. Als je alle stappen op het scherm hebt doorlopen en beide Bridges klaar zijn voor het proces, zal er een groen vinkje bij de afbeeldingen verschijnen. Het overzetten kan nu van start gaan.
  2. Na ongeveer een minuut zijn alle instellingen overgezet. Je kunt dit testen door de lampen te laten knipperen. Is het niet gelukt, dan moet je het stappenplan nog eens herhalen.

Philips Hue: klaar voor transfer Philips Hue: de overzetting is gelukt.

Je kunt nu je nieuwe Bridge 2.0 gaan gebruiken in combinatie met bestaande Philips Hue-lampen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerp philips hue

Philips Hue

Lees alles over Philips Hue, de slimme lampen met HomeKit-bediening. Check de Philips Hue-accessoires en welke mogelijkheden er zijn voor de lampen, sensoren, dimmers en lichtknoppen. Alles over verkrijgbaarheid, prijzen en meer.

Philips Hue