Dent Reality met indoor navigatie in augmented reality.

Met deze samenwerking wil Apple indoor navigatie met AR mogelijk maken

Apple werkt samen met het bedrijf Dent Reality voor het mogelijk maken van indoor navigatie met augmented reality. Hoe gaat dit er in de toekomst uit zien?

Sinds een paar jaar kun je in Apple Kaarten ook gebruikmaken van indoor navigatie op een aantal specifieke locaties. In Amerika zijn er veel winkelcentra waar dit kan en in Nederland kun je bijvoorbeeld navigeren in Schiphol met Apple Kaarten. Met een nieuwe samenwerking zou daar zomaar navigatie met augmented reality bij kunnen komen. AppleInsider meldt dat Dent Reality samenwerkt met Apple aan nieuwe mogelijkheden.

Dent Reality werkt met Apple aan indoor AR-navigatie

Dent Reality is nu officieel een partner van Apple’s toepassingen voor indoor navigatie. Apple heeft al een tijdje het Indoor Maps Program en het AR-bedrijf heeft zich daar nu bij aangesloten. Volgens de CEO van Dent Reality ontdekte Apple al snel waar het bedrijf allemaal mee bezig was, waarna de samenwerking begonnen is. Momenteel kun je nu nog niet met augmented reality navigeren in Apple Kaarten, maar daar komt wellicht mogelijk snel verandering in.

Apple heeft eerder al eens patenten voor AR-navigatie in Kaarten vastgelegd en het is geen geheim dat Apple erg enthousiast is over AR. Het bedrijf is al een aantal jaren bezig met projecten op het gebied van navigatie en AR, dus hun expertise komt voor Apple goed van pas. In combinatie met Apple’s Indoor Mapping Data Format moeten er nieuwe mogelijkheden komen. Het doel is volgens de CEO van het bedrijf om AR-kaarten ook op andere plekken mogelijk te maken, zoals in aparte apps en op het web.

Bedrijven zouden de mogelijkheden kunnen implementeren in hun eigen app of bijvoorbeeld hun bedrijfspagina in Apple Kaarten. Wie weet dat Apple dit verder wil gebruiken in bijvoorbeeld de Apple Stores. Onlangs werd duidelijk dat Apple een nieuwe AR-app test voor iOS 14, onder andere in de eigen Apple Stores en Starbucks. Mogelijk heeft dit dus te maken met de samenwerking met Dent Reality.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple werkt aan nieuwe augmented reality-app voor iOS 14'

Apple werkt aan nieuwe toepassingen op het gebied van augmented reality. Er zou druk gewerkt worden aan een nieuwe augmented reality-app in iOS 14, waarmee je informatie over je omgeving kan bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.