Reacties voor: Opinie: Nu officieel betalen in de Google Play Store met iDeal

Apple ondersteunt nog steeds geen iDeal als betaalmethode in de App Store en iTunes. Ondertussen heeft Google wel iDeal-betalingen officieel beschikbaar gesteld voor iedereen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Ik denk dat het niet ondersteunen van iDeal en het niet activeren van Apple Pay in NL één en dezelfde discussie zijn. Apple wil haar eigen betaalplatform en de NL banken willen hun eigen platform. Het toestaan van iDeal maakt Apple Pay minder nuttig en brengt Apple in een nadeligere onderhandelingspositie.

  2. Eerst moet Apple maar eens zorgen dat Paypal werkt icm “Delen met gezin” accounts.

    Daarnaast ga ik mee in de stelling van flieps. Dus voorlopig zie ik iDeal nog niet mogelijk worden binnen de Appstore.

  3. En Apple Pay activeren in Nederland.

  4. iTunes tegoed is ook online aan te schaffen!! Al diverse keren bij de HEMA gedaan.

  5. Elke keer de Rabo Scanner (of ander apparaat van andere banken) erbij moeten pakken als ik iets wil betalen in de App Store en/of in Apps? NO THANK YOU.

    Dan liever Credit Card en/of PayPal, veel gemakkelijker.
    Ik probeer iDeal zoveel mogelijk te vermijden. Tenzij het niet anders kan.

  6. Apple pay nederlandddddd comeon!!

  7. Je hoeft helemaal de deur niet uit voor een iTunes kaart. Zoek maar even op ‘itunes kaart digitaal’. Met een aanbieding (zoals recent de hema nog) is het helemaal handig.

    iDeal is bovendien een heel stuk omslachtiger dan een itunes saldo aanhouden. Helaas lijken de tijden van 20% korting (o.a. Kruidvat) voorbij te zijn.

  8. Ben graag kritisch op apple, maar dat is hier niet van toepassing. Ik koop altijd itunes kaarten bij acties groot in, scheelt veel op je maandelijkse kosten. In principe 20% korting op je netflix en apple music.
    Lekker houden zo

  9. PayPal is stukken beter dan iDeal. Je voegt je bankrekening toe aan PayPal, verbindt het met je Apple ID en alles gaat vanzelf. iDeal is omslachtig, niet uniform en vereist veel stappen om een betaling te voltooien. Ook heb ik het gevoel dat iDeal niet helemaal zo veilig is, al helemaal sinds iDeal toen ‘gehackt’ was geworden door een inspect element-trucje.

    Apple kan beter PayPal verbeteren i.p.v. een halfwerkende iDeal naar mijn mening. Als je echt met iDeal wilt betalen kan je ook digitale giftcards kopen via bepaalde websites, maar waarom als je ook PayPal hebt?

  10. Eindelijk is Paypal toegevoegd, geen problemen meer met men vader voor de gegevens in te geven 🙂

  11. @Jelle Z.: in het kort gezegd: breng Apple pay naar Nederland EN België!

  12. Ik gebruik al jaren Paypal of iDeal (elders)

    Misschien ben ik in de minderheid maar Apple Pay kan wat mij betreft wachten. Ik mis het niet en er zijn voldoende betaalmogelijkheden in NL. IDeal voor de app store zou handig zijn maar ik vermoed dat Apple dit niet gaat implementeren om even later Apple pay in NL mogelijk te maken…

  13. Maar het is toch zo dat wanneer je je paypall account gebruiken wil voor the appstore, dat je dan geen iTunes meer kan gebruiken? Dat je dan steeds moet switchen via je instellingen? Of heb ik dit verkeerd begrepen? Wie weet hoe dit zit?

  14. Ik snap niet waarom Nederlanders zo achterlopen met gebruik van creditcards.
    Het is de best geregelde manier van betalen door oa de verzekering op je gekochte spullen en de garanties die je hebt tegen misbruik.
    IDeal bied 0,0 bescherming tegen bv malafide verkopers, je kan nergens aankloppen als er wat fout gaat, en PayPal is maar een halve bank, die heeft eigen regels.

    Iedereen wel een beetje aan het zeuren dat het allemaal zo lastig is maar eigenlijk is het stiekem eigen schuld wegens creditcard angst.

  15. @Maurice Tholen: 😓 Of je stelt het gewoon in op betalen zonder reader: tot 15€. Nergens last van dan

  16. @Joost: nou nee, geen creditcard angst. Maar gezond verstand in mijn geval. Ik wil geen crediet hebben op een card. Dan geef ik geld uit wat ik niet bezit en mag dat dan de maand erop gaan afrekenen. Ik voorzie meteen teveel kansen en na die tijd schulden. En een creditcard kost ook nog eens geld. Geld wat ik wel beter kan besteden. Dus voor mij een reden om geen creditcard aan te schaffen.

  17. Origineel geplaatst door Joost
    Ik snap niet waarom Nederlanders zo achterlopen met gebruik van creditcards.

    Het is de best geregelde manier van betalen door oa de verzekering op je gekochte spullen en de garanties die je hebt tegen misbruik.

    IDeal bied 0,0 bescherming tegen bv malafide verkopers, je kan nergens aankloppen als er wat fout gaat, en PayPal is maar een halve bank, die heeft eigen regels.

    Iedereen wel een beetje aan het zeuren dat het allemaal zo lastig is maar eigenlijk is het stiekem eigen schuld wegens creditcard angst.

    In dit artikel leggen ze het een beetje uit waarom.

  18. Origineel geplaatst door Justin w
    @Maurice Tholen: 😓 Of je stelt het gewoon in op betalen zonder reader: tot 15€. Nergens last van dan

    Of je stapt gewoon over naar ING en rekent af met touch/face ID 😉

  19. Ik help al jaren mensen met hun iPhones met alle problemen. Pro Bono, alleen altijd dat ge…. met de creditcards… een normale burger heeft dat niet. Zeker geen mensen onder de 25 gemiddeld. Ik moet dan een gift aan ze doen, of een Apple kaart kopen enz enz enz iDeal zou echt een geweldig zijn. Zeker niet te vergeten dat dus niemand extra iCloud opslag kan kopen zonder creditcard. En dus iedereen weer tegen de melding aanloopt dat hun iCloud vol is en nog een melding dat er geen reservekopie gemaakt kan worden. Bij 80% van de iPhones zie ik deze meldingen. Snap daar niks van iemand hier wel?

  20. iTunes tegoed kopen is veel slimmer. Koop al jaren met minimaal 10% korting of 15% extra tegoed online bij Hema of Primera. (Check regelmatig) Scheelt toch een slok op een borrel. Voor mij hoeft iDeal in de App Store dus niet. 😉 En omdat het moet van de mensen (genderneutraal, hè? 😜) in Cupertino heb ik bij iCloud Family Sharing mijn creditcard via bunq. geregistreerd. Want die is gratis. Dus: no iDeal for me…

  21. Hoeft van mij niet.
    Onlangs is de credit card maatschappij overgestapt op iDeal en nu kan ik alleen nog maar thuis met dat domme kastje betalen.
    Voorheen kon ik overal ter wereld, ik reis nogals veel, betalen.

  22. Origineel geplaatst door Maurice Tholen
    Elke keer de Rabo Scanner (of ander apparaat van andere banken) erbij moeten pakken als ik iets wil betalen in de App Store en/of in Apps? NO THANK YOU.

    Dan liever Credit Card en/of PayPal, veel gemakkelijker.

    Ik probeer iDeal zoveel mogelijk te vermijden. Tenzij het niet anders kan.

    Dan moet je een andere bank nemen. Belachelijk als dat inderdaad nog zo lomp gaat bij de Rabo. Neem dan ING of zo. IDeal app wordt automatisch gestart, 5-cijferige code intoetsen en het is betaald.

  23. @Pim: ik betaal mijn extra cloud opslag via een iTunes card. Hoeft niet persé een creditcard voor gebruikt te worden. Ik krijg een mailtje van Apple als m’n tegoed op is. Een week van te voren ongeveer. Zodat ik op tijd een nieuwe card kan kopen

  24. Met ASN bank kun je ook met touchid betalen en steun je ook nog duurzaamheid met je centen, ipv mee te speculeren in de wapenindustrie zoals bij ING 👊

  25. @RandomReader: is dat echt waar? Zorgverzekeringen die investeren in de tabaksindustrie en nu dit weer. Wat voor wereld leven wij eigenlijk in. Bizar 😳

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.