ProtonMail Bridge voor Mac

ProtonMail maakt Apple’s Mail-app geschikt voor versleuteld e-mailen

ProtonMail Bridge maakt de standaard Mail-app op je Mac geschikt voor versleuteld e-mailen, zonder dat je iets hoeft te doen. Ook kun je de versleutelde e-mail doorzoeken.

De versleutelde e-maildienst ProtonMail heeft iets nieuws voor Mac- én Windows-gebruikers. Met de vandaag aangekondigde ProtonMail Bridge kun je Apple’s Mail-app geschikt maken om versleuteld mee te e-mailen. De Bridge is er ook voor Thunderbird en Outlook.

Versleuteld e-mailen met Mail en ProtonMail

Met de ProtonMail Bridge kun je op eenvoudige wijze de genoemde e-mailprogramma’s versleuteld laten werken. De end-to-end encryptie van ProtonMail blijft daarbij behouden. De Bridge werkt op de achtergrond en gedraagt zich als een lokale e-maileserver. Zo wordt het mogelijk om e-mailprogramma’s te gebruiken die standaard geen encryptie aankunnen. Er zitten twee voordelen aan deze oplossing: het is ook geschikt voor mensen die niet zo technisch zijn en het wordt mogelijk om binnen versleutelde e-mailberichten te zoeken. Belangrijk om te weten is dat de Bridge momenteel alleen werkt voor betalende gebruikers van ProtonMail.

ProtonMail Bridge voor Mac

De makers hebben een slimme oplossing bedacht om te voorkomen dat gebruikers hun ProtonMail-wachtwoord in het e-mailprogramma moeten invullen. Bridge versleutelt en ontsleutelt de berichten op de achtergrond automatisch, waarbij het zich als een lokale e-mailserver gedraagt, die verbinding maakt met het lokale e-mailprogramma op de desktop, dus bijvoorbeeld Mail of Outlook.

ProtonMail Bridge werkt nu al op Thunderbird, Mail en Outlook, zowel voor macOS als Windows, maar zou in principe geschikt moeten zijn voor elk e-mailprogramma met IMAP werkt. De ontwikkelaars geven dat ook toe, maar ondersteunen momenteel alleen de genoemde drie programma’s. Linux staat op de planning voor volgend jaar.

Het Zwiterse bedrijf ProtonMail ging 18 maanden geleden van start en heeft zich ondertussen snel ontwikkeld. Ze bieden inmiddels ook een VPN aan en brachten een versleuteld adresboek uit. Voorheen moest je je e-mail raadplegen via de webbrowser of een app, die in meerdere talen beschikbaar is. Het bedrijf is in 2013 ontstaan vanuit CERN.

Je vindt ProtonMail Bridge via deze link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2017, 18:36
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen beveiliging, encryptie
Devices Mac, MacBook
Software macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.