Archief voor 'opinie'

Opinie: Apple's productupdates van dit jaar waren matig (en dit is waarom)

Nog even en 2022 zit er alweer op, dus is het tijd om weer eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Terugkijkend naar Apple's producten van 2022, valt mij één ding op: de vernieuwingen in de nieuwste modellen waren maar matig. Het gros van de producten betrof slechts wat verbeterde prestaties, die vaak ook nog eens nauwelijks merkbaar waren.

Hand met iPhone 11 Pro

Waarom het beter is dat we langer met een iPhone doen [poll]

Waar het voorheen normaal was om elke twee jaar een nieuwe iPhone te kopen, is het door de hogere prijzen en steeds langzamer wordende ontwikkelingen rondom smartphones steeds normaler om langer met een iPhone te doen. Hoe lang doe jij nu nog met je iPhone?

Mentale gezondheid

Opinie: Hoe Apple mentale gezondheid minder zweverig kan maken

Apple zou bezig zijn met een Mind-app voor de Apple Watch. Mentale gezondheid is een onderwerp dat nog niet goed is afgedekt in watchOS, maar om het tot een succes te maken zou Apple het anders moeten aanpakken dan het bestaande aanbod.

iCulture.nl afbeelding met logo

Opinie: de App Store is helemaal geen veilige plek

Apple benadrukt graag dat de App Store een veilige plek is, waar alle apps een strenge controle hebben ondergaan. Maar de werkelijkheid is anders: apps met absurde in-app aankopen, schimmige trucs om je een abonnement aan te smeren en nepreviews zorgen ervoor dat je flink kan worden opgelicht. Het kan ook anders.

iCulture.nl afbeelding met logo

Opinie: Heeft de AirTag nog zin?

Apple heeft nu het Zoek mijn-netwerk opengesteld voor andere bedrijven, zodat hun accessoires direct gebruikt kunnen worden in de Zoek mijn-app. Je kunt je daardoor afvragen of de AirTag, Apple's toekomstige tracker, nog zin heeft.